VPN en iOS

Home » VPN en iOS
Vanaf €7.90 per maand. Krijg 35% korting als je voor 1 jaar betaalt.
Vanaf €1.99 per maand. Krijg 83% korting als je voor 3 jaar betaalt.

VPN en iOS gaan goed samen op een iPhone of iPad. Het is belangrijk om te beseffen dat dit ook de devices zijn die je het meest gebruikt. Dat je er dus zeker van wilt zijn dat deze goed beschermd zijn is niet meer dan logisch. Je kan dit doen door de app van de VPN provider van je keuze te downloaden en vervolgens voor de goede instellingen te zorgen. In dat opzicht is het wel goed om te weten wat je precies allemaal wel en niet kan. Met VPN en iOS is namelijk het nodige mogelijk op het gebied van veiligheid en privacy.

VPN iPhone

Een VPN voor iPhone kan je uitzoeken aan de hand van de versie van iOS die je hebt. De meeste providers bieden app voor de nieuwste versie van het besturingssysteem. Al kan je ook op de iets oudere versies goed gebruikmaken van de diensten. VPN op een iOS apparaat is bijvoorbeeld belangrijk omdat je op allerlei plekken online gaat. Zo kom je dus bijvoorbeeld op allerlei openbare wifi-netwerken terecht. Dit kan je dus ook best kwetsbaar maken. Met een goede VPNvoorkom je dat mensen toegang krijgen tot je data via deze weg.

VPN iPad

VPN en IOS gaan ook goed samen op een iPad. Daarvoor gelden veel van dezelfde zaken als voor een iPhone. Het is namelijk zodat je je tablet vaak gewoon bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan wat je in de trein allemaal doet. Denk daarnaast ook aan de avonden die je doorbrengt op vakantie op de camping. Dan gebruik je de tablet bijvoorbeeld om te streamen. Streams kennen echter vaak een geografische blokkade. Die kan je omzeilen door een verbinding met een VPN-server in het land van de streamingsdienst te maken. Ook in dat opzicht is een VPN met iOS goed te benutten.

VPN iPhone instellen

Een VPN op een iOS apparaat moet wel goed werken. Daarom is het belangrijk om de te weten hoe je een VPN op een iPhone moet instellen of VPN op een andere telefoon instellen. Dit hoeft niet lastig te zijn, want instellen op dit soort toestellen gaat meestal op de gelijke manier. Je gaat naar het menu van je instellingen. Daar zie je onder Algemeen ook VPN staan. Die klik je aan. Vervolgens kom je in en scherm waar je de gegevens van je VPN kan invoeren. Eigenlijk ben je dan al klaar om de app te gebruiken en te zorgen dat je verbonden raakt met een server.

VPN iPad instellen

Een VPN voor iOS is dus niet alleen op je smartphone te gebruiken. Ook op je tablet kan dit voordelen bieden. In dat opzicht is een VPN op iPad instellen dus eigenlijk niet heel anders dan het configureren op je iPhone. De stappen zoals je die hiervoor zag, kan je dus eigenlijk gewoon herhalen. Zo kan je dus in je instellingen onder algemeen de optie VPN vinden. Het is dan dus ook mogelijk om daar in het scherm alle gegevens van je VPN provider in te voeren. Daarna is het direct mogelijk om ermee te werken en beschermd en in alle privacy online te gaan.