NordVPN
5.0/5

NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.
Home » NordVPN

NordVPN is misschien wel de bekendste aanbieder van VPN-diensten. Veel mensen denken dan ook dat dit de enige echte aanbieder van deze diensten is. Dit is natuurlijk niet het geval. Wel zijn er veel andere redenen waarom juist deze aanbieder zo bekend is. Je leert er hier veel meer over.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een VPN aanbieder is natuurlijk van groot belang als het gaat om een VPN-abonnement. Je moet er wel goed mee overweg kunnen en hier werkt NordVPN hard aan, om de beste gebruikerservaring te creëren. Van het afsluiten tot het aansluiten en het verbinden wordt alles besproken op deze plek.

Een abonnement afsluiten

Het afsluiten van een abonnement met NordVPN kortingscode is heel gemakkelijk. Dit kan gewoon op de website en er zijn niet veel gegevens voor nodig. Buiten een e-mailadres en enkele betaalgegevens wordt niets gevraagd. Je kiest welk abonnement je wilt en kan direct alles afronden. Zo blijf je dus ook bij de aanbieder gewoon goed anoniem. 

Wel fijn om te weten is dat als NordVPN aanbieding ook nog eens bij elk abonnement 30 dagen geld terug garantie wordt aangeboden. Je kunt je dus nog bedenken in de eerste maand. Je krijgt dan gewoon je geld terug.

Betaalmogelijkheden

NordVPN biedt diverse betaalmogelijkheden aan. Zo kan je heel gemakkelijk met iDeal betalen. Ook Google Pay, Amazon Pay, verschillende creditcards en diverse cryptocurrencies worden geboden.

Installatie NordVPN en beschikbare platforms

NordVPN is voor allerlei besturingssystemen beschikbaar. Je kunt de apps benutten voor Android, MacOS, iOS, Windows en Linux. Met een account kan je op 6 apparaten tegelijkertijd werken. Dat maakt het dus gemakkelijk om gelijktijdig bijvoorbeeld een laptop en smartphone te beschermen.

Windows

VPN Nord is goed te gebruiken op het besturingssysteem Windows. Je kunt op de website ban de aanbieder gewoon de app voor Windows downloaden. Die is er voor verschillende versies van het besturingssysteem. Je moet de stappen van het installatieproces doorlopen om zo te zorgen dat je alles kan gebruiken.

Wanneer alles is geïnstalleerd kan je direct de diensten gebruiken. Je maakt gemakkelijk verbinding met de servers van je keuze. Vervolgens kan je online doen wat je wenst. 

Mac OS

Ook wanneer je een NordVPN account voor je Mac OS hebt aangeschaft is alles heel gemakkelijk. Je kan online op de website inloggen en de software voor Mac downloaden. Doorloop de stappen van de installatie en je kan direct gebruikmaken van de beveiligde verbinding.

Ook hiervoor geldt weer dat de software te gebruiken is voor verschillende recente versies van Mac OS.

iOS iPhone & iPad

Wil je NordVPN gebruiken op een iPad of iPhone? Dan kan je de app daarvoor downloaden. Het is wel zo dat je eerst een installatieproces moet doorlopen wanneer je de app voor het eerst gaat gebruiken. 

De app is beschikbaar voor verschillende van de recente versies van iOS voor zowel iPad als iPhone.

Android

Wil je NordVPN gebruiken op een smartphone met een Android besturingssysteem? Dan kan je dat ook gewoon met aan app doen. Die is simpel te downloaden in de Store. Je zal wel weer de verschillende stappen voor de installatie moeten doorlopen. Dit geldt ook voor gebruik op tablets die op Android besturingssystemen werken.

Het is belangrijk om te weten dat de app voor Android op net wat meer versie bruikbaar is dan voor veel andere systemen het geval is.

Linux

Het is belangrijk om te weten dat Linux in meerdere vormen bestaat. Dit heeft ook invloed op de manier waarop je VPN Nord kan installeren. Natuurlijk is het in de basis altijd hetzelfde, maar je moet wel wat kleine stappen anders doen. Let daar dus wel goed mee op als je aan de slag gaat.

Wanneer je met NordVPN voor Linux wilt werken, is het goed om eerst te bekijken welke je moet hebben voor jouw variant van het besturingssysteem. 

Router

Heb je veel smart producten in je netwerk opgenomen? Dan kan een NordVPN account ook een uitkomst bieden. Je kan dan voor router installatie kiezen. Het is natuurlijk wel zo dat er verschillende installatie processen bestaan voor verschillende routers. Kijk eerst of jouw router wel geschikt is om te gebruiken met dit systeem.

Het voordeel van de router installatie is ook dat het je helpt om meer dan 6 verbindingen gelijktijdig te leggen. Dat is wel fijn wanneer je veel te beschermen hebt. Daar is deze VPN met router installatie heel geschikt voor omdat het maar als 1 verbinding geldt. 

In reviews van NordVPN zal je vaak zien dat de installatie van deze VPN wel heel gemakkelijk verloopt. Dat is inderdaad ook het geval. Het is fijn dat je niet te veel stappen moet doorlopen en dat alles zich vanzelf lijkt te wijzen. Ook wanneer je technische kennis wat minder groot is, kan je er dan dus gewoon gemakkelijk gebruik van maken. Zo krijg je toch de privacy die je nodig hebt. 

In reviews van NordVPN zal je vaak zien dat de installatie van deze VPN wel heel gemakkelijk verloopt. Dat is inderdaad ook het geval. Het is fijn dat je niet te veel stappen moet doorlopen en dat alles zich vanzelf lijkt te wijzen. Ook wanneer je technische kennis wat minder groot is, kan je er dan dus gewoon gemakkelijk gebruik van maken. Zo krijg je toch de privacy die je nodig hebt.

Gebruiksgemak van de software

Het is duidelijk dat je NordVPN kan gebruiken voor verschillende platformen en dat je eigenlijk altijd dezelfde mate van goede bescherming krijgt, ook op social media. Het is fijn dat je het ook heel gemakkelijk kan begrijpen.

Wanneer je de app of de software hebt geïnstalleerd kan je gemakkelijk een veilige server kiezen. Daar kan je dan verbinding mee maken. Je bent dan beschermd en kan direct aan de slag met datgene wat je wilt doen online.

Privacy en veiligheid van NordVPN

Een goede VPN moet je natuurlijk heel veel veiligheid bieden. Dat is dus ook één van de eerste punten om naar te kijken. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat je privacy gegarandeerd wordt.

Logbeleid en privacy

Dit is natuurlijk een aanbieder van veilige en private internetverbindingen. Dat het hoofdkantoor in Panama gevestigd is, is in dat opzicht een voordeel. Het betekent namelijk dat het zich aan de plaatselijke wetgeving kan houden. Internetdata hoeft daar niet gelogd te worden. Zo krijg niemand dus inzage in jouw surfgedrag. Dit geeft je dus alvast de nodige privacy die je zoekt.

Nord VPN encryptie

Een VPN provider kan alleen maar goede veiligheid bieden wanneer de data versleuteld wordt. De mate van encryptie is dus heel belangrijk. Het is altijd zaak om goed te bekijken hoe dit verzorgd wordt.

NordVPN kiest voor de het gebruik van 256-bits encryptie. Dit is belangrijk, want dit is tegenwoordig eigenlijk wel de standaard. Wil je goed beschermd zijn, dan is dit dus wel het minimale wat je van de provider verwachten mag. Het is fijn dat de data niet te hacken of bekijken valt. Ook niet wanneer slimme hackers of overheden proberen te bekijken wat de gebruikers allemaal precies aan het doen zijn.

Protocollen

  • OpenVPN wordt gebruikt in de meeste gevallen wanneer een VPN-verbinding wordt gelegd. Door de combinatie met de 256-bits encryptie, kan je de best mogelijke online beveiliging krijgen als consument.
  • IKEv2 / IPsec is een protocol dat gebruikt wordt om apparaten die op iOS of MacOS draaien ook goed te beschermen. Wanneer je deze VPN daarmee gaat gebruiken weet je dus ook dat je sterke bescherming geniet.
  • NordLynx is een nieuw protocol. Het is een protocol dat de juiste voordelen van verschillende soorten protocollen combineert. Dat maakt het veilig en snel. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk.

Lees meer over VPN protocollen.

Snelheid en serveraanbod

Of je nu Nord VPN met chrome of met een andere internetbrowser gebruikt, het is altijd van belang dat het lekker snel gaat. Dat deze lekker snel is, is dus ook één van de redenen van de populariteit. Je kan gamen of downloaden op de normale internetsnelheid. Het voelt alsof er helemaal geen VPN tussen zit. Ook is het fijn dat je alle streamingsdiensten ermee kan bereiken.

Het aanbod aan servers is flink groot. Je vindt ze in alle uithoeken van de wereld. Dat is belangrijk met het oog op bijvoorbeeld streamen in het buitenland.

Prijs abonnementen

De euro prijzen van NordVPN kunnen soms wat veranderen door de wisselkoers van de Amerikaanse Dollar. Ze hebben één abonnementsvorm maar daar zitten verschillende prijsklassen in, dit hangt weer af van de duur van het abonnement wat je gaat afsluiten. Hoe langer het abonnement is, hoe lager de kosten per maand worden.

Klantenservice en support

Je kan gemakkelijk contact leggen met de klantenservice. Er is altijd wel iemand die je antwoord geeft. Dit kan je het best via e-mail doen. Pas wel op, want de kennis kan per medewerker wel enigszins verschillen.

De klantenservice van Nord VPN is uitstekend. Ze zijn altijd bereid te helpen en ze reageren snel. Ik heb nog nooit problemen gehad met hun service. Je kan de klantenservice van Nord VPN op verschillende manieren bereiken. Je kunt contact met hen opnemen via e-mail of chat. Pas wel op, want de kennis kan per medewerker wel enigszins verschillen.

Buiten de klantenservice hebben ze ook een zogenaamd ‘helpcentrum’ waar dingen als veelgestelde vragen staan en vele uitgebreide tutorials.

Conclusie NordVPN review

NordVPN is wellicht wel één van de meest bekende VPN aanbieders en dat komt niet alleen door hun marketing. Ze leveren met servers over de hele wereld ook een goede kwaliteit op het gebied van online privacy en ze houden geen logs bij. Na een VPN verbinding is je internet nog steeds even snel en het voordeel van NordVPN is dat er een geld terug garantie is van 30 dagen.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.
5.0
Veiligheid
5.0
Snelheid
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Klantenservice
5.0 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.