VyprVPN
3.8/5

VyprVPN

Vanaf €7.17 per maand. Krijg 45% korting als je voor 1 jaar betaalt.
Home » VyprVPN

VyprVPN is een bedrijf dat al langere tijd een belangrijke rol speelt als het om VPN-verbindingen gaat. Het is een naam die misschien wat minder bekend is bij het grote publiek. Dat neemt niet weg dat er wel heel veel mee mogelijk is. Daarom is het ook belangrijk om alles hierover door te nemen.

Gebruiksgemak

De software van VyprVPN is heel gemakkelijk te gebruiken. Omdat iedereen voordeel van een VPN-abonnement moet kunnen hebben, is het ook belangrijk dat dit goed geregeld is. Er zijn verschillende zaken waaraan je dat kan zien.

Een abonnement afsluiten

Een abonnement bij VyprVPN afsluiten doe je door op de website naar de daarvoor bedoelde pagina te gaan. Het afsluiten van een abonnement gaat in een paar stappen die zich vanzelf wijzen. Er is voor gekozen om dit zo simpel als mogelijk te houden. Ook hoeft de provider niet veel informatie van je te hebben, mits je de betaling maar verzorgt.

Het voordeel ten opzichten van andere VPN providers is dat deze provider is volgens veel gebruikers dat de abonnementsduur van de verschillende opties wat korter is. Je zit er dus niet direct heel erg lang aan vast. 

Betaalmogelijkheden

Het aantal betaalmogelijkheden bij VyprVPN is wat kleiner dan bij veel concurrenten. Dat betekent dat je een creditcard, Union Pay of PayPal moet inzetten om te zorgen dat alles wordt afgerekend.

Installatie VyprVPN en beschikbare platforms

VyprVPN werkt met verschillende soorten besturingssystemen. Het is in te zetten op apparaten met Android. iOS, MacOS en Windows. Dat betekent dus dat Linux niet werkt met deze provider. Wel kan je tot 30 verbindingen gelijktijdig opzetten als je met deze aanbieder gaat werken.

Windows

VyprVPN voor Windows is gemakkelijk in te zetten wanneer je je laptop gebruikt. De stappen om alles te downloaden en installeren wijzen zich eigenlijk vanzelf. Ook is het zo dat de software op meerdere versies van het besturingsprogramma werkt. Daardoor kan je dus zeker zijn dat het je op een goede manier van pas komt.

Na de installatie is het direct allemaal klaar voor gebruik. Je kan gemakkelijk verbinding maken met de servers en aan de slag gaan op het internet.

Mac OS

Wat voor Windows geldt, is eigenlijk net zo goed aan de orde voor Mac OS. De stappen die je moet doorlopen om een installatie te voltooien zijn heel gemakkelijk te begrijpen. De software zorgt ervoor dat je dan gemakkelijk verbinding kan maken op een veilige wijze.

Ook voor Mac OS is het zo dat je het kan gebruiken in combinatie met meerdere verschillende versies van het systeem.

iOS iPhone & iPad

Het gebruik van VyprVPN voor iOS is ook geen enkel probleem. De app is gemakkelijk uit de appstore te halen. Dit maakt het installeren ook wat gemakkelijker, want dit gaat net zoals dat bij andere apps het geval is.

De app van deze provider is voor de meeste versies van iOS op iPad en iPhone te gebruiken.

Android

Wanneer je een smartphone of tablet gebruikt met een Android besturingssysteem, dan is VyprVPN voor Android te gebruiken. Deze haal je dan uit de Play Store. De installatie gebeurt in een aantal stappen. Daarna is het zo dat je er direct op een goede manier gebruik van kan maken. Het instellen is namelijk heel gemakkelijk te doen.

De Android-app van deze provider is op de nieuwste, maar ook op enkele oudere versies van het systeem te gebruiken.

Linux

Een nadeel van VyprVPN is dat het niet te gebruiken is wanneer je met verschillende versies van Linux werkt. Voor deze provider geldt dat je bijvoorbeeld wel beschermd kan zijn wanneer je Ubuntu gebruikt, maar weer niet wanneer je andere soorten van het systeem gebruikt als besturing.

Wie dus Linux als besturingssysteem gebruikt, moet soms op zoek naar een andere aanbieder om er zeker van te zijn dat je goed beschermd wordt.

Router

Wil je ook je smartproducten goed beschermen? De app van VyprVPN voor routers kan daar dan de juiste oplossing voor zijn. Wanneer je een router hebt die samengaat met deze app, dan kan je er dus ook zeker van zijn dat alle spullen in huis die met internet verbonden zijn op een goede manier worden afgeschermd van gevaren.

Hoewel je bij deze provider zeer veel verbindingen tot je beschikking krijgt, tot wel 30, is het toch wel fijn dat je routermaar als één verbinding geldt. Ook wanneer je er bijvoorbeeld 10 apparaten op hebt aangesloten. Zo kost het je dus weinig, maar krijg je veel.

VyprVPN wordt erom geroemd dat het gemakkelijk te installeren is. Je kan er zeker van zijn dat je alles heel simpel kan verzorgen. Wanneer je niet heel veel moeilijke dingen hoeft te doen, dan kan je daar dus gemakkelijk veel plezier van hebben. Het is belangrijk om zeker te zijn dat je voldoende privacy hebt en voor de meeste systemen is deze provider dan de juiste aanbieder.

Gebruiksgemak van de software

Doordat de software en de apps van VyprVPN zo gemakkelijk te installeren zijn, kan je al snel zorgen voor een goede mate van privacy. Zelfs wanneer je niet zo handig bent, is het toch goed te begrijpen.

Je kunt gebruikmaken van enkele zelf ontwikkelde features van deze provider. Je zorgt dus dat je via een goede server en dankzij een sterk protocol optimaal beschermd bent. Je kan gewoon lekker online gaan en doen wat je wenst.

Privacy en veiligheid van VyprVPN

Consumenten kiezen voor VPN om te zorgen voor de nodige online veiligheid. Samen met de juiste mate van privacy zijn dit dan ook de kenmerken die bepalen voor welke provider je uiteindelijk kiest.

Logbeleid en privacy

Voorheen was VyprVPN één van de providers die wel informatie over gebruikers opsloeg. In het nieuwe logbeleid is het echter zo dat er helemaal niets meer bewaard wordt. Dat betekent dus dat alle data die je genereert via het gebruik van de app of de software gewoon weer verdwijnt. Niemand kan dus inzage krijgen in wat je allemaal doet wanneer je online actief bent.

Encryptie

Een belangrijke reden waarom veiligheid te garanderen is, is omdat met encryptie wordt gewerkt. Het is dus goed om te bekijken wat een provider je kan bieden. Zo weet je direct of je de juiste hebt gekozen.

Kies je voor VyprVPN, dan kies je voor een provider die een eigen systeem heeft laten ontwikkelen voor encryptie. Daarmee kan je dus zorgen voor bescherming van hoog niveau. Geografische blokkades, maar ook hackers en overheden, vormen geen probleem meer wanneer je op deze manier je data kan laten versleutelen. Jij kan overal komen, maar niemand kan bij jouw informatie komen.

Protocollen

  • OpenVPN is een bekend protocol dat je bij heel veel verschillende soorten providers tegenkomt. Het is een manier om te zorgen dat je online op de best mogelijke manier beveiligd bent tegen alle soorten dreigingen.
  • IKEv2 is vooral bedoeld om je te beschermen wanneer je werkt met MacOS of iOS. Het is dan belangrijk dat de software net even anders werkt. Daarom moet een goede VPN provider dit protocol ook altijd bieden.
  • Chameleon is het eigen protocol van deze aanbieder. Het is een manier om zelf te genieten van het gebruik van VPN, maar daarbij ook te zorgen dat niemand anders dit kan zien. Chameleon is alleen te krijgen bij een premium-abonnement.
  • Wireguard is een protocol dat snel in opkomst is en eigenlijk een verbetering van zowel OpenVPN als IKEv2 is.

Snelheid en serveraanbod

Uit de speedtests die gedaan worden blijkt dat online gaan met VyprVPN geen enkel probleem hoeft te zijn beweren ze. Omdat je online veel snelheid nodig hebt tegenwoordig, wil je niet dat je afgeremd wordt door de extra bescherming. In de meeste gevallen is dat niet aan de orde. Dat komt omdat de servers waarmee je kan verbinden van hoge kwaliteit zijn. Echter merken we dat de snelheid van het internet soms wat kan vertragen met het maken van een verbinding.

Dit betekent dan ook dat je gewoon lekker kan streamen, ook in het buitenland. Daarnaast is bijvoorbeeld downloaden van torrents ook lekker snel.

Prijs abonnementen

De prijzen voor de verschillende abonnementen passen bij wat normaal is in de markt op dit moment. Een klein nadeel is wel dat anoniem afrekenen niet mogelijk is. Lees hier meer over de kosten van een VPN.

Klantenservice en support

VyprVPN werkt met e-mail en livechat, dus contact leggen is heel gemakkelijk. 

Conclusie VyprVPN review

VyprVPN is wellicht niet de eerste aanbieder waar je aan denkt bij het zoeken van een VPN dienst. Dit neemt niet weg dat ze al een langere tijd een belangrijke rol spelen binnen de markt. VyprVPN is eigendom van Golden Frog en heeft een kantoor in Zwitserland, hier is de privacywetgeving erg gunstig. VyprVPN werkt met een eigen protocol en servernetwerk in plaats van extern dit uit te stallen.

Aanbieding:
Vanaf €7.17 per maand
Krijg 45% korting als je voor 1 jaar betaalt.
4.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
3.0
Klantenservice
3.8 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.