Wat kost VPN?

Home » Wat kost VPN?

Wat kost een VPN is natuurlijk belangrijk om te weten. Het is weliswaar een belangrijke dienst, maar dat neemt niet weg dat het toch weer een extra dienst is die je moet afnemen voor je eigen veiligheid. Je wilt dus wel weten waar je op het gebied van de kosten voor VPN aan toe bent. Het is de moeite waard om je in de verschillende mogelijkheden te verdiepen om zo de beste VPN te vinden. Op die manier kan je dan ontdekken dat je zelf een grote mate van grip hebt op de prijs. Daardoor wordt het kiezen van de juiste optie ook allemaal wat gemakkelijker. Voor je start met het uitzoeken van de kosten is het belangrijk om te weten wat is een VPN en waarom heb je een VPN nodig. Op de vraag waarom een VPN kunnen we kort zijn: veilig online.

Geen kosten voor VPN

In sommige gevallen is de vraag wat VPN kost helemaal niet relevant. Dat komt doordat er namelijk ook veel gratis VPN mogelijkheden zijn. Er zijn providers die bijvoorbeeld een uitgeklede versie van de software aanbieden. Dit is dan een gratis VPN. Die is vaak wel al voldoende sterk om je bijvoorbeeld anoniem online te laten gaan. Er zijn echter wel wat premium features waar je dan geen gebruik van kan maken. Het is voor jou als consument dan belangrijk om een afweging te maken. Wil je deze features wel of niet gebruiken? Zo kan je bepalen of je gaat betalen of niet.

Duur van het abonnement

Wat kost een VPN per maand is ook een vraag die vaak gesteld wordt. Het is opvallend hoe sterk dit kan verschillen. Dit hangt bijvoorbeeld af van de duur van het abonnement. Je kan soms een abonnement van een maand afsluiten. Dan ben je misschien wel tot 10 of 12 euro kwijt. Hoe langer je echter lid blijft bij een provider, hoe lager de prijs per maand wordt. Zo kan je prijs per maand zelfs tot onder de 2 euro zakken. Wel is het dan zo dat je daar bijvoorbeeld een abonnement voor twee jaar moet afsluiten. Je ziet er dan dus wel wat langer aan vast.

Kosten VPN

Wat een VPN kost hangt ook af van de provider die je kiest. Het is wel zo dat deze prijzen behoorlijk dicht bij elkaar liggen, maar dat ze toch ook enigszins kunnen verschillen. Elk bedrijf kan daar natuurlijk zijn eigen prijs op plakken, zoals dat voor elk product en elke dienst geldt. Dit is bij de kosten voor VPN natuurlijk niet anders. Het is dus ook slim om te bekijken wat de prijzen bij de verschillende aanbieders zijn. Vervolgens kan je ze dan vergelijken en zo bepalen wat een VPN kost die goed past bij wat jij zoekt.

Prijs versus kwaliteit

Wat kost VPN en wat krijg je daarvoor terug? Dat is natuurlijk net zo belangrijk om te weten. Afhankelijk van je doel wat je hebt met VPN kan je daar specifiek naar zoeken, wil je bijvoorbeeld Netflix kijken in het buitenland of een bepaalde sport op vakantie kijken. Het is wel heel belangrijk om de kosten in de hand te houden. Het is echter net zo belangrijk dat je ook wel gewoon geboden krijgt wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de juiste mate van bescherming. Denk echter ook aan allerlei extra features die juist voor jouw vorm van gebruik van belang zijn, deze kun je allemaal vinden in de reviews die we hebben gemaakt van de VPN aanbieders. iedereen doet immers andere dingen online. Het is dus wel ook heel belangrijk dat dit dan goed mogelijk is. Dan mogen de kosten voor een VPN soms best iets hoger zijn.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.