Gratis VPN

Home » Gratis VPN

Wanneer het erven kan wil je van gratis VPN gebruikmaken. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je wel optimaal gebruik kan maken van wat een VPN je te bieden hebt. Het is dus zaak om de juiste balans tussen beide te vinden. Dit kan best lastig zijn, dus is het goed om er een handleiding bij te hebben. Op die manier kan je namelijk precies bepalen welke VPN provider je moet hebben om van de beste gratis diensten gebruik te maken. Dit hangt natuurlijk van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld de vorm van gebruik en het device waar het voor is. We kijken naar al dit soort punten. Dit moet het wat gemakkelijker kiezen voor je maken.

Free VPN

Een gratis VPN kan je ook vinden onder free. Het is soms zo dat de bekende grote providers een gratis versie van hun dienst bieden. Dat is gemakkelijk, want dan kan je dus gebruikmaken van een goede dienst. Het is dan alleen wel zo dat er vaak enkele features zijn die je niet kan benutten. Dat is namelijk het verschil tussen free VPN en een premium versie. Gaat het je er alleen om dat je bijvoorbeeld je data kan laten versleutelen? Dan is werken met een free versie van de software of de app vaak al voldoende om dat optimaal te benutten. Aan de andere kant heb je natuurlijk nog veel meer opties.

Is VPN gratis?

Dit is natuurlijk de vraag die veel consumenten bezighoudt. Kan je gratis VPN gebruiken als je dat wilt? Dit is inderdaad het geval, mits je er rekening mee houdt dat je dan dus wat andere, vaak beperktere mogelijkheden hebt, dan met een betaalde versie van de aanbieder. Je kan misschien minder features gebruiken. Of je hebt toegang tot minder servers. Daardoor kan bijvoorbeeld je snelheid van je internet iets omlaag gaan. Als je niet aan het gamen of streamen bent, maar gewoon lekker online bent, dan hoeft die lagere snelheid niet eens een groot probleem te zijn. Dan kan de gratis app dus ook heel goed voor je werken. Dit is wel iets om in gedachte te houden.

Free VPN pc

Een goed idee kan het zijn om free VPN voor pc te downloaden. Je PC gebruik je nog altijd wanneer je thuis bent. Bijvoorbeeld om lekker je zaken te regelen. Denk aan internetbankieren of aan het doen van aankopen in een webshop. In dat geval is het dan dus ook wel van belang dat je zorgt dat je goed beschermd zijn. Juist dit soort zaken zijn heel interessant voor hackers en andere mensen met kwade wil. Die wil je niet de kans geven om aan je gegevens te komen. Omdat je met een gratis VPN al voor een goede mate van versleuteling kan zorgen, is dit dus ook al perfect voor een pc. Helemaal omdat het dan vaak ook nog gemakkelijk in te stellen is.

Gratis VPN downloaden

Gratis VPN downloaden is heel simpel. Je zoekt dan de provider die dit aanbiedt en maakt een account aan op de website. Vervolgens kan je dan op de website in het menu de verschillende versies van de software vinden. Je klikt daar dan dus de gratis VPN aan en kan deze direct downloaden. Omdat je niet hoeft af te rekenen begint je download direct. Met als voordeel dat je daarna dus ook direct ermee kan werken. Je kunt alles snel instellen en gelijk zorgen dat je dus ook kan genieten van de mogelijkheden. Het is zeker de moeite waard om te bekijken of je nu direct een download kan binnenhalen om mee aan de slag te gaan.

Gratis VPN Ziggo

De vraag die veel mensen is of je met gratis VPN Ziggo kan kijken? Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland gebruik wilt maken van je Ziggo Go app om je favoriete programma’s te kijken. Wanneer je geluk hebt kan je hier dan goed gebruik van maken. Wanneer je de mogelijkheid hebt om vanuit het buitenland met je gratis VPN verbinding te maken met een server in Nederland. Wanneer dat het geval is, dan kan je dus heel simpel om te zorgen dat je alles kan bekijken wat er op Ziggo aangeboden wordt. Dat maakt het dus alleen maar leuker om te kijken of je ergens een goede provider kan vinden die gratis diensten aanbiedt met de juiste servers.

Gratis VPN Chrome

Wil je gratis VPN met Chrome gebruiken? Dan is het belangrijk dat de provider die je dat biedt een goede extensie heeft voor deze browser. Wanneer je die hebt, dan is het goed mogelijk om lekker online te surfen. Zonder dat je daarbij bang hoeft te zijn dat je gegevens op straat komen te liggen. Daarnaast heeft het gebruik van een extensie voor Chrome nog een voordeel. Je kan bijvoorbeeld censuur omzeilen door een server uit het geblokkeerde land te gebruiken voor je verbinding. Ook kan je anoniem online gaan omdat je IP-adres wordt geblokkeerd. Wanneer je al die voordelen bij elkaar optelt, dan is het eigenlijk wel logisch dat je voor een gratis VPN kiest.

Gratis VPN Android

Gratis VPN voor Android kunnen downloaden is ook heel belangrijk. Het is namelijk zo dat het besturingssysteem Android bedoeld is voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit zijn juist ook de apparaten waarmee je het meest op openbare netwerken zal zitten als je onderweg online gaat. Deze openbare netwerken zijn gevaarlijk omdat ze je heel kwetsbaar maken. Wie iets van je wil, kan via deze weg bijvoorbeeld in je telefoon dringen. Dat wil je liever wel voorkomen. Dat hoeft niet lastig te zijn, want dankzij een VPN ben je beschermd. Dat dit gewoon met een gratis app kan, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Gratis VPN voor andere besturingssystemen

Ook voor andere soorten besturingssystemen is er een gratis VPN te vinden. Vaak heeft een specifieke provider van deze diensten voor alle soorten besturingssystemen en alle soorten devices. Dit is dus wel heel fijn. Of je nu thuis bent of onderweg bent, wat je ook doet en waar je ook mee bezig bent, het is altijd mogelijk om dit veilig te doen. Daarvoor hoef je alleen maar de app of de software op je device te zetten, de instellingen te voltooien en te verbinden met een goede server. Op die manier wordt het dus ook wel heel gemakkelijk om te zorgen voor je online veiligheid.

Gebruiken op een router

Gratis VPN is ook goed te gebruiken op een router. Dit doe je omdat je dan in één keer je hele netwerk van smartapparaten afschermt. Deze apparaten delen ook data die van jou is. Op zich zijn de apparaten vaak niet geschikt om met een protocol van OpenVPN te werken. Door het protocol op je router te gebruiken heb je dan de oplossing voor handen. Het is namelijk de manier om als een soort paraplu te dienen. Je zorgt dat je er zeker van bent dat alles wat je hebt goed afgeschermd is en je dus ook geen data kwijt kan raken.

Tot slot

Gratis VPN is misschien in sommige opzichten wat meer beperkt dan premiumversies van de software. Het is echter wel mogelijk om voor goede bescherming te zorgen als je een app van een gratis provider gebruikt. Daardoor kan je dus al heel gemakkelijk tegen lage kosten zorgen dat je zonder zorgen online kan surfen en kan doen wat je wilt. Daarnaast kan je vaak ook heel veel dingen doen die je ook met betaalde apps kan doen. Wanneer je de kosten wilt beperken, of je eerst wil testen of een VPN voor jou wel werkt, dan is een gratis versie altijd goed geschikt daarvoor.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.