TunnelBear
3.0/5

TunnelBear

Vanaf €0.00 per maand.
Home » TunnelBear

Tunnelbear is bekend geworden door de gratis VPN die het aanbiedt. Ook is het ontwerp van de producten van deze provider van hoog niveau. Het gaat jou als consument echter om meer dan alleen een mooi plaatje. Daarom kijk je ook naar het gebruik, de veiligheid en andere zaken.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is één van de zaken die bij VPN aanbieder Tunnelbear wel goed op orde zijn. Dat is ook niet zo vreemd want grote partijen als McAfee zitten hierachter. Het is leuk om eens te bekijken hoe dat in de praktijk dan precies uitpakt.

Een abonnement afsluiten

Een abonnement afsluiten de VPN van Tunnelbear kan heel gemakkelijk. Zo is er bijvoorbeeld nog altijd een gratis versie beschikbaar op de website. Daarnaast is er een betaald abonnement voor consumenten. Ook is er een betaald abonnement voor zakelijke klanten. Dit is dus wel wat anders dan bij de meeste concurrenten.

Een klein minpunt van Tunnelbear is dat het niet kiest voor het bieden van een garantie. Je hebt dus niet de mogelijkheid om na een week of een maand je geld terug te vragen als je ontevreden bent.

Betaalmogelijkheden

Naast de gratis VPN Tunnel zijn er ook betaalde varianten. De ene kost 3,33 dollar en de andere 5,75 dollar per maand. Dat betaal je met een creditcard of je gebruikt er bitcoin voor om anoniem te blijven.

Installatie TunnelBear VPN en beschikbare platforms

Installeren is bij Tunnelbear bewust een simpel proces. Het moet voor ieder mens mogelijk zijn om de apps op elk apparaat te installeren. Daarom is er ook veel werk gestoken in het simpel houden van het installatieproces. Zo zijn laptops, smartphones en apparaten allemaal ervan te voorzien.

Windows

Tunnelbear is te installeren op apparaten die het besturingssysteem Windows gebruiken. Daarvoor moet je dan wel versie 7 of later op het apparaat hebben staan. Na het downloaden moet je gewoon de stappen volgen zoals die aangegeven zijn. Wanneer je dat doet, dan kan het eigenlijk niet fout gaan met get installeren van de software.

Let even op bij het verzorgen van de instellingen. Het kan zijn dat je enkele dingen naar je eigen wens moet veranderen om er optimaal gebruik van te maken.

Mac OS

Wie Tunnelbear voor Mac OS wil gebruiken komt eigenlijk voor dezelfde zaken te staan als bij gebruik voor Windows. Het downloaden en installeren is bewust heel simpel gehouden. Het enige waarop je moet letten is of je versie 10 of later hebt geïnstalleerd op je device.

Wanneer dat het geval is, dan kan je met behulp van de software van tunnel internet veilig gebruiken.

iOS iPhone & iPad

Tunnelbear biedt apps voor iPad en iPhone. Daarvoor moet je dan dus wel de juiste versie van het besturingssysteem hebben staan. Dat betekent dat je minimaal iOS 8 moet hebben staan als je de VPN wilt gebruiken.

De app werkt zoals eigenlijk elke app werkt op deze apparaten dus dat maakt het heel intuïtief.

Android

Ook wanneer je Android 4.1 of nieuwer hebt kan je heel gemakkelijk je smartphone of tablet met Tunnelbear beschermen. De app downloaden gaat zoals bij de voorgaande besturingssystemen al besproken is. Dat het voor eigenlijk alle soorten besturingssystemen even gemakkelijk is gehouden, is natuurlijk een voordeel.

Android gebruikers zullen heel gemakkelijk alles naar wens kunnen instellen en direct veilig online gaan met de app.

Linux

Dankzij de tunnelbear opera extensie is het gemakkelijk om ook met een Linux besturingssysteem veilig online op internet te browsen. Je kan dan heel gemakkelijk zorgen dat je bijvoorbeeld blokkades uit de weg ruimt en dat je data gewoon op een veilige manier wordt afgevoerd.

Ook voor Linux gebruikers kan deze VPN dus een goede keuze zijn. Let wel even op of de app wel werkt met jouw versie ervan.

Router

De meeste soorten routers zijn tegenwoordig geschikt gemaakt voor een OpenVPN app. Daardoor kan je dus bijvoorbeeld ook Tunnelbear erop zetten. Dat is wel zo fijn, want dan kan je met 1 VPN-verbinding direct talloze apparaten ervan voorzien. Dit maakt het gemakkelijker om al je smartapparatuur optimaal te benutten.

Werken met VPN op je router maakt het niet alleen veiliger omdat alle data beschermd wordt. Het is ook zo dat je bijvoorbeeld streamen of gamen op een smart tv net wat gemakkelijker maakt. Dit zijn moderne vormen van gebruik die je natuurlijk niet mag onderschatten.

Ook voor een router kan de installatie van Tunnelbear heel gemakkelijk zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je eerst even kijkt of jou apparaat hier wel geschikt voor is. Dit is namelijk vaak het grootste struikelblok. Wanneer jouw router echter in orde is en OpenVPN aankan, dan kan je hier dus de nodige voordelen uit halen.

Gebruiksgemak van de software

Doordat Tunnelbear er alles aan gedaan heeft om alles simpel en logisch te maken, is er voor iedere gebruiker op elk apparaat een goede mate van bescherming te verzorgen zonder veel te hoeven doen.

Ook het gebruik van de app zelf is heel fijn. Je kan heel simpel bepalen welke server je wilt gebruiken en dan direct de juiste verbinding leggen. Zo kan je je data afschermen en heb je zelf meer vrijheid online.

Privacy en veiligheid van TunnelBear

De reden om voor een VPN te kiezen is vaak privacy. Dat is voor veel gebruikers het eerste punt waar naar gekeken wordt. Je wilt er zeker van zijn dat je ook echt op een eigen manier online kan gaan.

Logbeleid en privacy

Een klein minpunt van Tunnelbear is het logbeleid. Als het om privacy gaat, dan is bepalen wat bepaalde providers aan informatie in een logbestand over je verzamelen altijd een essentieel punt, dit noemen ze logbeleid. In het geval van deze aanbieder is dat wat meer dan je zou wensen. Dat wordt wel eerlijk weergegeven, maar dat neemt niet weg dat de privacy bij andere aanbieders dus wel ook nog iets beter op orde is.

TunnelBear encryptie

De encryptie bij Tunnelbear kan zich meten met die van de concurrenten op de markt. De manier waarop data versleuteld wordt moet aan een hoge standaard voldoen tegenwoordig. Dat dit dus op orde is, is een pré.

Tunnelbear biedt de consumenten 256-bits encryptie. Dit is van grote waarde, want zo kan worden gezorgd dat de data die je genereert tijdens je activiteiten online niet te lezen zijn door andere partijen. Dat komt omdat niet te achterhalen is wat het is wanneer de sleutel er niet bij zit. Dat is wat deze encryptie je dus kan bieden.

Protocollen

  • OpenVPN wordt toegepast op verschillende besturingssystemen. Windows, Android en MacOS kunnen allemaal op een goede manier beveiligd worden wanneer je dit protocol kan gebruiken.
  • IKEv2/IPsec is een protocol dat wordt ingezet op Windows Mac OS en iOS. Ook dit protocol is van hoog niveau. Het gaat erom dat de veilige muur wordt opgetrokken voor de gebruiker zodat deze lekker online kan.
  • IPSec is een protocol dat bij sommige oudere versies van besturingssystemen nog wordt ingezet om voor de beveiliging te zorgen. 

Snelheid en serveraanbod

Snelheid is een punt dat voor de provider minder belangrijk is, maar voor de consument juist des te meer. Daarom is het dus zeker ook fijn dat Tunnelbear gezorgd heeft dat na de verbinding met de server nog altijd hoge snelheden worden gehaald en dit niet het internet vertraagd. Dit is ook een reden waarom deze provider heel populair is onder veel gebruikers die gamen en streamen met het gebruik van een VPN.

Ook voor gewoon alledaags gebruik van internet is het zo dat deze aanbieder een hele snelle verbinding te bieden heeft. Ook dan kan je er dus het nodige voordeel van hebben.

Prijs abonnementen

Het leuke aan deze VPN-provider is dat er een goede gratis versie wordt geboden. De prijzen voor een abonnement tegen betaling zijn ook redelijk goedkoop.

Klantenservice en support

Als je dan ook nog eens ontdekt dat de klantenservice van hoog niveau is en dat je er heel gemakkelijk contact mee kan leggen, dan zijn er dus eigenlijk alleen maar voordelen.

Conclusie TunnelBear review

Aanbieding:
Vanaf €0.00 per maand
3.0
Veiligheid
3.0
Snelheid
3.0
Gebruiksgemak
3.0
Klantenservice
3.0 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.