Entertainment

Home » Entertainment

Een VPN, of Virtual Private Network, wordt al lang gezien als een hulpmiddel voor online beveiliging en privacy. Hoewel dit nog steeds het meest gebruikte gebruik is, zijn er veel andere leuke dingen die je met een VPN kunt doen. In dit artikel zullen we enkele van de interessantere mogelijkheden verkennen. We zullen beginnen met te kijken naar hoe je Netflix in het buitenland kunt kijken en geografische blokkades kunt omzeilen. Daarna zullen we enkele andere manieren bespreken om een VPN voor entertainment doeleinden te gebruiken.

Wat zijn geografische blokkades?

We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Een video op YouTube die bijvoorbeeld niet beschikbaar is in Nederland, dit noemen we een geografische blokkade. Een geografische blokkade is wanneer een website de toegang voor gebruikers beperkt op basis van hun locatie. Dit kan ongelooflijk frustrerend zijn, vooral als je toegang probeert te krijgen tot inhoud die alleen in één land beschikbaar is. Het kan ook zijn dat je sport wilt kijken in het buitenland maar de locatie ervoor zorgt dat je vanaf je vakantieland geen Nederlandse televisie kan kijken. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om geografische blokkades te omzeilen. Een van de meest effectieve is het gebruik van een virtueel private netwerk, of VPN. Een VPN versleutelt je internetverkeer en leidt het via een server in een ander land. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit dat land het internet opgaat, waardoor je geografische blokkades kunt omzeilen. Natuurlijk zijn niet alle VPN’s gelijk, dus het is belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je er een kiest. Maar als je geografische blokkades wilt omzeilen, is een VPN de makkelijkste manier om Nederlandse televisie in het buitenland te kijken.

Het buitenlandse aanbod van Netflix kijken vanuit Nederland

Dus je woont in Nederland, maar je wilt dolgraag die nieuwe Noorse show zien waar iedereen het over heeft. Of misschien woon je in Frankrijk, maar wil je de Amerikaanse versie van Netflix bekijken. Wat het geval ook is, je hebt een VPN nodig om het te doen. Een VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer versleutelt en het via een server in een ander land maar keuze routeert. Op die manier, wanneer je verbinding maakt met Netflix, zal het denken dat je zich in dat land bevindt en zal je toegang krijgen tot het film of serie aanbod van dat land. Het is dus aan te raden dat voordat je de beste VPN kiest, dat je even kijkt in welke landen deze servers heeft staan.

review vpn
TV kijken in het buitenland
Snelheid
Sport kijken met VPN
Gebruiksgemak
Crypto en VPN

Meer over het gebruik van VPN voor entertainment

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen wanneer je een VPN wil gebruiken voor entertainment? Bekijk dan onze artikelen hier over:

Echte gamers weten dat er niets beters is dan games met korting kopen. In dit artikel zullen ...
12 juli 2022
Als je een fan bent van Fortnite, weet je dat lag een groot probleem kan zijn. Vooral ...
8 juli 2022
Als je een Roblox speler bent, dan weet je dat het spel erg leuk kan zijn. Maar ...
30 juni 2022
Een VPN, of virtueel privé netwerk, is een geweldige manier om je game-ervaring te verbeteren. Door een ...
20 juni 2022



Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.