Waarom VPN?

Home » Waarom VPN?

Waarom een VPN gebruiken? Dat is de vraag die bij veel consumenten speelt. Er wordt veel gezegd en geschreven over deze diensten, maar of het je nu echt helpt om betere belevingen online te hebben, dat is je niet helemaal duidelijk. Het is dan goed om te weten wat de sterke kanten van een VPN zijn en wat een VPN precies is. Zo leer je waarvoor je het nodig hebt. Het is echter ook belangrijk om de zwakke kanten te kennen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Voordelen van een VPN

Waarom zou je een VPN gebruiken? Wanneer je de voordelen kent, dan wordt het wel een stuk gemakkelijker. Zo is het bijvoorbeeld de ideale manier om te zorgen dat je anoniem online bent. Dat is tegenwoordig één van de grootste uitdagingen. Iedereen kan zien wat je doet en je gegevens gebruiken. Terwijl je dat misschien wel helemaal niet wil. Als je je afvraagt waarom een VPN een goed idee is, dan is dit waarschijnlijk wel de nummer 1 reden die genoemd wordt. Er zijn echter nog veel meer voordelen aan het gebruik te koppelen.

Andere voordelen van VPN

Als je ook nog andere redenen zoekt waarom een VPN aantrekkelijk is, dan kan je bijvoorbeeld kijken naar de mate van veiligheid die geboden wordt. Je doet tegenwoordig van alles online. Je regelt je bank- en overheidszaken er bijvoorbeeld. Je doet betalingen. Je schrijft je in voor allerlei zaken. Al die informatie moet natuurlijk wel veilig zijn. Dat kan met een VPN. Ook op openbare plekken waar je op open netten komt ben je ook goed beveiligd. Daarnaast kan je overheidscensuur tegengaan omdat je anoniem bent en zulke maatregelen voor jou dus niet werken. 

Waar heb je VPN voor nodig?

Waarom heb je een VPN nodig? Wanneer je de voordelen hiervoor hebt bekeken, dan is dat waarschijnlijk al duidelijk. Het is de perfecte en meest efficiënte manier om te zorgen dat je gewoon veilig en anoniem bent als je online gaat. Er loeren tegenwoordig allerlei gevaren. Hackers kunnen bij je binnendringen bijvoorbeeld. Maar ook bedrijven en overheden kunnen inzage in je data en gegevens krijgen en daar van alles mee doen. Dat wil je natuurlijk helemaal niet. Dan is het fijn wanneer je je daartegen kan beschermen.

Wat is het nadeel van VPN?

Op de vraag waarom VPN van waarde is kan je natuurlijk duidelijk antwoord geven. Het is alleen wel belangrijk om er dan ook bij te zeggen dat het geen wondermiddel is. Er zijn ook andere trucs die vooral hackers gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan Phishing. Daarmee kunnen ze ook achterhalen wie je bent. Het is dus belangrijk om te weten dat je goed beschermd bent wanneer je VPN gebruikt, maar dat het dus niet 100% waterdicht is en dat er ook andere manieren zijn om je aan te vallen. Daar moet je dus wel alert op blijven, let ook goed op de kosten van een VPN.

Als particulier VPN

Waarom VPN gebruiken als je gewoon een doorsnee consument bent? Je bent immers toch gewoon een particulier? Toch zit dat allemaal wel net even iets anders. Alle informatie over jou als persoon en over jouw netwerk is goud waard voor bijvoorbeeld adverteerders. Maar ook overheden willen graag met je meekijken. Daarom is het fijn wanneer je met een kleine moeite veilig te internetten en anoniem kan zijn als je online gaat. In dat opzicht is het dus niet gek om als particulier VPN te gebruiken. Dit is namelijk de manier waarop je dat dan kan aanpakken. 

Is VPN aan te raden?

Als je weet waarom VPN gebruiken nodig is, dan weet je dus ook dat het aan te raden is om ermee aan de slag te gaan. Veel consumenten zijn zich er niet voldoende van bewust welke gevaren er allemaal online dreigen. Het is dus belangrijk om daar meer kennis over op te doen. Om ook te zorgen dat je jezelf ertegen beschermd. Dit is één van de redenen waarom VPN dus ook zo in opmars is. Niet alleen bedrijven kunnen hier een voordeel van hebben. Juist ook een doorsnee consument die gewoon hele normale dingen online lijkt te doen doet er goed aan om optimaal beschermd te zijn.

Tot slot

Het is niet alleen de vraag waarom VPN van belang is voor jou. Het is ook belangrijk om te bekijken welke dienst het best aansluit op wat jij nodig hebt om zo de beste VPN uit te kunnen kiezen. Er zijn heel veel verschillende providers om mee te werken. Het is dus goed om die met elkaar te vergelijken en op die manier de beste eruit te halen. Dit is de ideale manier om veilig online te gaan.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.