Private VPN
4.3/5

Private VPN

Vanaf €1.90 per maand. Krijg 85% korting als je voor 3 jaar betaalt.
Home » Private VPN

Een betere naam dan PrivateVPN is er eigenlijk niet te vinden op de markt. Dit vraagt natuurlijk om een review. Het is fijn om optimale privacy te krijgen. Het is wel heel fijn om te weten hoe goed je beschermd kan worden wanneer je online gaat met de software van deze provider.

Gebruiksgemak

De interface van de PrivateVPN is heel simpel gehouden, dat geldt niet voor alle VPN providers. Dat is belangrijk, want het is natuurlijk wel zaak om alles gewoon goed te kunnen begrijpen. Dat is slechts één voorbeeld van wat je mag verwachten, maar er is meer.

Een abonnement afsluiten

Je komt op de website van PrivateVPN en ziet direct waar je moet zijn. Dat is wel zo gemakkelijk, want op die manier kan je zorgen dat je direct een goed abonnement in handen krijgt. Een klein minpunt is dat er geen Nederlandse website is gemaakt, dus je moet het wel allemaal in het Engels kunnen begrijpen.

Wanneer dit het geval is, dan kan je direct je abonnement afsluiten. Je hebt ook nog eens de mogelijkheid om bij PrivateVPN van een 30 dagen geld terug garantie gebruik te maken.

Betaalmogelijkheden

PrivateVPN zorgt dat je zelfs als je betaalt nog anoniem kan blijven. Je kan namelijk verschillende crypto’s zoals bitcoin gebruiken. Ook betalen met creditcards of paypal is gewoon goed mogelijk.

Installatie Private VPN en beschikbare platforms

Zoals het hoort bij een moderne provider, is PrivateVPN voor alle besturingssystemen beschikbaar. Je kunt apps of software downloaden voor MacOS, iOS, Android, Linux en Windows. Wanneer je het hebt geïnstalleerd kan je tot 6 verbindingen gelijktijdig beschermen ermee.

Windows

Private VPN is heel gemakkelijk te gebruiken wanneer je met Windows werkt. De website van deze provider wijst je waar je moet zijn om de software te downloaden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de verschillende versies, want deze VPN werkt met de meeste recente updates van Windows. Daardoor kan je alle features dus gewoon gebruiken. 

Het is belangrijk om even de tijd te nemen voor de juiste instellingen. Dit is niet lastig, maar het is wel belangrijk om dit te verzorgen voor de optimale gebruikservaring. Daarnaast is er allen voor Windows apparaten een kill switchbeschikbaar.

Mac OS

Natuurlijk is het ook mogelijk om met PrivateVPN te zorgen dat apparaten die een Mac OS besturingssysteem hebben te beveiligen. Op de website kan je gemakkelijk naar het softwarepakket geleid worden en dit kan je direct downloaden en installeren. 

De nieuwere versies van MacOS werken allemaal goed met de software van deze provider.

iOS iPhone & iPad

Zoals het voor MacOS mogelijk is om ermee te werken, zo kan je PrivateVPN ook benutten voor een iOS iPhone of iPad. De app downloaden gaat op de gebruikelijke manier en die wordt dan ook direct op je device geïnstalleerd.

De app gaat goed samen met de meer recente updates van iOS, zowel op iPhone als op iPad.

Android

Het gebruik van PrivateVPN met apparaten met een Android besturingssysteem gebeurt ook met een app. Die download je heel gemakkelijk en kan je direct op je apparaat installeren. De app is te gebruiken op smartphones die Android gebruiken. Ook is deze te installeren op tablets die dit systeem gebruiken.

Let even op, want deze app is wel vooral gericht op de wat nieuwere versies van Android die in omloop zijn.

Linux

Private VPN gaat vooral goed samen met Ubuntu. Dat betekent dus dat je de software wel ook gewoon goed kan gebruiken om op een Linux systeem te draaien. Het installeren is niet lastig wanneer je gewend bent om met Ubuntu te werken en daarop software te installeren.

Zorg dat je dit allemaal wel even goed doorloopt. Op die manier zorg je voor de juiste veiligheid en privacy die je nodig hebt.

Router

Omdat streamen allang niet meer alleen maar op tablets en laptops gebeurt, is het ook fijn wanneer je van VPN-diensten gebruik kan maken op andere smart apparaten. De manier om dat voor elkaar te krijgen is door PrivateVPN op een router te installeren. Deze provider biedt daar dan ook een app voor die bruikbaar is voor dit soort zaken.

Het fijne aan een VPN op je router is dat allee apparaten in je netwerk ermee verbonden raken, maar dat je maar 1 verbinding opgeeft. Je houdt dus ruimte om ook je smartphone van VPN te voorzien op een andere verbinding met je VPN-provider.

Het installeren van de software of apps op de verschillende devices is door deze provider zo simpel als mogelijk gemaakt. Het is de bedoeling dat iedereen dit gewoon voor elkaar moet kunnen krijgen. Het is voor alle consumenten immers even belangrijk om een goede mate van veiligheid en privacy online te kunnen krijgen. Daar is deze provider dan ook de juiste partner voor te noemen.

Gebruiksgemak van de software

Al vanaf het moment dat je op de website van PrivateVPN komt is duidelijk dat gebruiksgemak een belangrijk uitgangspunt van deze provider is. Het is voor iedereen goed te begrijpen hoe alles werkt.

Het downloaden wijst zich al vanzelf. Maar ook het installeren en instellen van de apps en software is heel simpel. Voor je het weet kan je al verbinding maken met de vele goede servers die deze provider in het netwerk heeft opgenomen. 

Privacy en veiligheid van Private VPN

De reden om een VPN te gebruiken is helder. Het is een manier om zonder zorgen veilig en anoniem online te kunnen gaan. Daarom zoek je dit ook eerst uit wanneer je naar een provider zoekt.

Logbeleid en privacy

PrivateVPN heeft in de naam al opgenomen dat privacy wel heel belangrijk is. Het is dus ook niet vreemd dat het stelt dat het geen logs bijhoudt. Wel is het zo dat het bedrijf in Zweden gevestigd is en er dus bepaalde regels worden aangehouden met betrekking tot het verzamelen van data. Er zijn aanbieders waar deze zaken dus net wat beter voor elkaar zijn dan bij deze provider het geval is.

Encryptie

De andere kant van het ervaren van goede veiligheid is de manier waarop de data versleuteld wordt. Daarvoor moet een specifieke vorm van encryptie worden gebruikt. Goede providers hebben dit allemaal op orde.

Dat betekent dat 256-bits de standaard is. Ook bij PrivateVPN kan je erop rekenen dat dit verzorgd is. Dit betekent dus dat je data niet zomaar uit de lucht te plukken is door bijvoorbeeld hackers of instanties. Juist ook omdat er niets van te maken is door de versleuteling. Dit geeft je dus eigenlijk ook wel een heel veilig gevoel. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand kan achterhalen wat je online doet.

Protocollen

  • OpenVPN is de beste optie die je vaak hebt. Dat komt omdat dit goed samengaat met de 256-bits encryptie die je nodig hebt. Daarmee kan je er dus ook zeker van zijn dat je de beste beveiliging krijgt.
  • IKEv2/IPsec is goed geschikt om apparaten met iOS of MacOS te beveiligen. Je krijgt dan ook de mate van beveiliging die andere apparaten met OpenVPN krijgen. Daarom is dit dus ook een goede aanrader.
  • PPTP is een protocol dat wat minder vaak voorkomt bij providers. Toch kan je er bij deze aanbieder voor zorgen dat je er een goede mate van beveiliging mee krijgt.

Lees hier meer over protocollen van een VPN.

Snelheid en serveraanbod

De snelheid van PrivateVPN is op zich op orde. Wel is uit speedtests gebleken dat het beter is om een server in de buurt te gebruiken dan een server die wat verder van je af staat. Wanneer je dat doet, dan kan je gewoon gamen en streamen op een goede snelheid. Dit is belangrijk, want je wilt niet met haperende beelden door vertraagt internet te maken krijgen wanneer je lekker bezig bent.

Er zijn genoeg goede servers te vinden. Daardoor is het voor jou ook gemakkelijk te maken om een goede optie te vinden.

Prijs abonnementen

De prijs voor abonnementen van deze provider ligt net iets hoger dan gemiddeld. Je krijgt er wel ook goede kwaliteit voor terug. Meer lezen over de kosten van een VPN?

Klantenservice en support

De klantenservice is 24 uur per dag te gebruiken, maar is niet in het Nederlands beschikbaar.

Conclusie Private VPN review

Private VPN is een VPN provider die in Zweden is gevestigd en is een aanbieder die een eenvoudige interface heeft. Daarnaast heeft het een sterke encryptie, kill switch en heeft het geen logs. De provider beschikt over een klantenservice die 24-uur per dag beschikbaar is, helaas alleen niet in het Nederlands. De kill switch die ze hebben werkt alleen op windows.

Aanbieding:
Vanaf €1.90 per maand
Krijg 85% korting als je voor 3 jaar betaalt.
5.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
4.0
Klantenservice
4.3 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.