Kill switch VPN

Home » Kill switch VPN

Een kill switch voor VPN is een essentieel onderdeel. Wie goed wil werken met deze diensten, kiest altijd voor een provider die deze optie aanbiedt. Dat is ook niet vreemd, want de voordelen zijn erg groot. Het is alleen wel zo dat veel mensen geen idee hebben wat het is en wat je ermee kan. Daarom is het goed om eens een keer te bekijken wat nu precies een kill switch voor VPN is. Je leert hoe het werkt. Ook leer je waarom al deze aanbieders er één hebben. Dat betekent dat jij dan ook direct een beeld hebt van wat je ermee kan. Zo weet je dus ook direct waarom je altijd een provider moet kiezen die dit in het pakket heeft.

Wat is een kill switch?

Een kill switch voor VPN is een knop waarmee je direct een einde maakt aan je verbinding met een bepaalde server. De verbinding die je met je VPN legt is natuurlijk bedoeld om jezelf anoniem te maken online. Het kan echter weleens zijn dat er een storing optreedt waardoor je ineens toch zichtbaar wordt. Stel dat je dan bijvoorbeeld aan het downloaden bent van een torrent. Overheden kunnen dan zien dat je iets doet wat tegen de wet is. Dit wil je natuurlijk niet, want dit geeft ze de kans om je een boete op te leggen, of nog erger. Daarom is er de kill switch voor VPN. Alle verbindingen worden direct verbroken en ze kunnen je niet meer zien.

Hoe werkt een kill switch? 

Een kill switch voor VPN werkt heel simpel. Je kan het zien als een grote noodknop waarmee je alles stil legt. Het is letterlijk een online schakelaar die je omzet. Daarom is deze naam ook gekozen. Het is heel simpel. Wanneer je ziet dat je zichtbaar wordt, bijvoorbeeld door een storing, dan schakel je direct de kill switch voor VPN om. Wanneer je dat doet, dan wordt alles wat je doet direct afgebroken. Zo kan dus niemand inzicht in jouw gegevens en data krijgen. Dat is wat je ook probeert te bereiken door online te gaan met een VPN verbinding. Het is dus een soort noodstop wanneer er iets misgaat die je direct kan indrukken.

Waarom heeft een VPN een noodstop?

Een kill switch voor VPN is er om te zorgen dat de klanten niet onnodig worden blootgesteld aan gevaren. Er kan natuurlijk altijd wel iets misgaan. Er kan een storing optreden. Ook kan het zijn dat een server ontdekt en afgesloten wordt. Wanneer jij aan de andere kant van de wereld op dat moment met die server verbonden bent, dan ben je dus ook direct zichtbaar. De providers van VPN diensten willen voorkomen dat hun klanten herkenbaar worden. Om ze in noodgevallen te helpen hebben ze daarom dus een kill switch in het pakket opgenomen. Zo hoef je als gebruiker van de diensten nooit bang te zijn dat je in beeld komt zonder dat je dat zou willen. Dat is de reden waarom de switch altijd wordt geboden.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.