ExpressVPN
4.0/5

ExpressVPN

Vanaf €7.90 per maand. Krijg 35% korting als je voor 1 jaar betaalt.
Home » ExpressVPN

ExpressVPN is één van de aanbieders in de VPN-branche die als marktleider geldt. Dat komt doordat deze provider ook echt diensten van het hoogste niveau aanbiedt. Dat vraagt natuurlijk om nader onderzoek. Zo weet je zelf ook direct waarom je hier zoveel voordeel van kan hebben als gebruiker.

Pluspunten
 • Groot aanbod aan snelle servers wereldwijd
 • Beschikbaar voor alle gangbare platformen en meer
 • Peer to peer torrents downloaden beschikbaar
 • Werkt met streaming diensten als Netflix en Disney+
 • 30 dagen geld-terug-garantie.
Minpunten
 • Vergeleken andere VPN providers wat aan de dure kant

Gebruiksgemak

Het gemak in gebruik is één van de zaken waarop ExpressVPN zijn faam heeft gebouwd. Het is overzichtelijk, gemakkelijk en je kan altijd hulp krijgen als iets niet helemaal wil lukken. Dat maakt het juist zo aantrekkelijk, er zijn allerlei punten waarop je dit kan zien. 

Een abonnement afsluiten

Het afsluiten van een abonnement kan bijvoorbeeld met een ExpressVPN aanbieding, maar er zijn ook gewone abonnementen. Dat doe je gewoon online op de website en je hoeft alleen de minimale gegevens aan te leveren. Dit helpt je juist om je privacy te bewaren, dus dat is direct ook een goede start te noemen.

Er is ook nog eens een geld terug garantie. Dat is fijn, want zo kan je dus eerst proberen of deze provider wel geeft wat je nodig hebt. Je zit er dus niet direct aan vast als consument.

Betaalmogelijkheden

ExpressVPN kan worden afgerekend op alle mogelijke manieren. Daardoor is het ook zo simpel. Je hebt de keuze uit iDeal, Paypal, Sofort, Creditcards en Bitcoin om af te rekenen. Zo kan je ook anoniem blijven.

Installatie ExpressVPN en beschikbare platforms

ExpressVPN is breed inzetbaar. Dat betekent dat er software en apps beschikbaar zijn voor de verschillende soorten besturingssystemen die de platforms gebruiken. Het is daarbij ook nog eens zo dat je 5 verbindingen gelijktijdig kan aanleggen als je met de VPN werkt.

Windows

ExpressVPN op PC gebruiken betekent over het algemeen dat je het met Windows als besturingssysteem werkt. Het is fijn dat de software voor dit systeem in drie stappen te downloaden is. Dit geldt voor de meeste nieuwere versies van Windows. De meeste laptops en PC’s zijn dus goed te beschermen. Voor veel gebruikers is dit een belangrijk voordeel.

Niet alleen het installeren is heel simpel. Ook het gebruiken zelf is heel gemakkelijk te doen. Je kan direct alle functies benutten zodat je veilig en privé online kan zijn.

Mac OS

Ook wanneer je een ExpressVPN account opent om op een apparaat met Mac OS te werken is heel gemakkelijk. Je kunt gewoon op de website de software downloaden. Ook voor dit systeem geldt dat drie simpele stappen nodig zijn om het te gebruiken.

ExpressVPN is beschikbaar voor de Mac versies: Big Sur, Catalina, Mojave en High Sierra.

iOS iPhone & iPad

Niet alleen vast Mac-apparaten zijn met ExpressVPN te gebruiken. Je kunt ook de app voor iPad of iPhone downloaden. Dit doe je in de appstore. De installatie is daardoor dus ook heel gemakkelijk goed te verzorgen. De meeste mobiele apparaten gebruiken dit systeem.

De app is gemakkelijk te gebruiken, ook wanneer je toestel al een wat ouder versie heeft.

De ExpressVPN app is beschikbaar op iOS versies 12 tot en met 15.

Android

Om ExpressVPN met Android te gebruiken is het belangrijk om de app te downloaden. Direct installeren is goed mogelijk. Daarna kan je ook heel snel zorgen dat je veilig met je smartphone of tablet kan surfen op jouw manier. Let even op met het installeren dat je de juiste stappen zet.

In tegenstelling tot veel concurrenten zorgt Express ervoor dat ook voor Android-apparaten veel versies samengaan met de software. 

ExpressVPN is beschikbaar voor de Android versies: 5 tot en hoger.

Linux

Een deel van de reden waarom ExpressVPN populair is, is dat er veel versies van Linux geschikt voor zijn. Doordat deze software dus ook voor deze gebruikers breed inzetbaar is, is het vaak zo dat consumenten toch bij deze provider hun abonnement afsluiten. 

Wel is het zo dat voor de verschillende versies van Linux de VPN ook net even anders geïnstalleerd moet worden en net even anders werkt.

ExpressVPN is beschikbaar voor Linux varianten: Ubuntu, Linux Mint, Debian, Fedora, Raspberry Pi OS en Arch.

Router

Een VPN gebruiken met je router is steeds gebruikelijker. Daarom dat ook ExpressVPN dit aanbiedt. Je kan het gewoon op je router installeren om zo in één keer al je smartapparaten te beschermen. Die staan immers allemaal in verbinding met internet en zijn daardoor dus allemaal kwetsbaar als je ze niet goed beveiligt.

Het leuke is dat je verbinding met de router slechts als 1 connectie geldt, of er nu 1 of 10 apparaten op aangesloten staan. Je houdt dus nog 4 verbindingen voor andere apparaten over in huis. Pas wel op dat jouw router geschikt moet zijn voor een verbinding.

Wanneer je voor ExpressVPN korting kan krijgen, dan kan je dus tegen een hele lage prijs zorgen dat je optimaal beschermd bent. Je kan dit allemaal heel simpel zelf verzorgen omdat er niet veel voor gedaan hoeft te worden. Ook als je technisch niet heel sterk bent, kan je dus toch zorgen dat je veiligheid en privacy geboden krijgt.

Gebruiksgemak van de software

Wat geldt voor het installeren, geldt eigenlijk ook voor alle andere zaken met betrekking tot ExpressVPN. Het is altijd gemakkelijk te begrijpen en te realiseren.

De apps en de software zijn heel overzichtelijk opgebouwd. Het voordeel daarvan is dus dat je heel simpel je verbinding maakt en je zeker weet dat je verkeer en data versleuteld worden zodat niemand erbij kan, zonder moeilijke handelingen.

Privacy en veiligheid van ExpressVPN

Veiligheid en privacy bieden zijn de belangrijkste uitgangspunten van een VPN. Dat betekent ook dat je hier eerst naar kijkt wanneer je op zoek gaat naar de juiste provider voor jouw situatie. 

Logbeleid en privacy

ExpressVPN is het soort aanbieder dat jou helpt aan een veilige en beschermde internetverbinding. Het is daarbij fijn dat het is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Het is wel heel lekker dat daardoor wetten over inzage in privégegevens en internetverkeer niet afgegeven hoeven te worden. Daardoor is privacy nog beter te garanderen, er hoeft namelijk geen logbeleid gevolgd te worden.

ExpressVPN encryptie

De manier waarop een provider privacy en veiligheid kan bieden, is door versleuteling. Daarom kijk je altijd naar welke encryptie geboden wordt. Dit is een essentieel punt wanneer je een goede VPN aanbieder voor een account zoekt. Deze provider heeft alles goed op orde.

Het is niet meer dan logisch dat een grote aanbieder als ExpressVPN met 256-bits encryptie werkt. Dit is het hoogste niveau. Op die manier is te zorgen dat de data die je genereert tijdens je internetgebruik eigenlijk niet te kraken is. Dit betekent dat hackers, maar ook overheden dus niet met je kunnen meekijken wanneer je online bezig bent. 

Protocollen

 • OpenVPN UDP is niet alleen snel, het is ook veilig. Het is alleen niet voor elk systeem geschikt.
 • OpenVPN TCP is wel goed te gebruiken op alle netwerken. Nadeel is het wat langzamer is.
 • IKEv2/IPsec is lekker snel, maar is wat minder uitgebreid dan OpenVPN.
 • L2TP/IPsec is goed voor de privacy, maar is wat minder goed voor de veiligheid.
 • Lightway is een eigen protocol van ExpressVPN. Het is bedoeld om snel een efficiënt te zijn.

Lees meer over VPN protocollen.

Snelheid en serveraanbod

De snelheid en het serveraanbod van een provider als ExpressVPN spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. Veel gebruikers gamen of streamen graag en hebben snelle verbindingen nodig. Uit speedstests blijkt dat de meeste servers nauwelijks voor vertraging van internet zorgen. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk in gebruik.

Deze provider heeft overal servers staan. Doordat ze op alle continenten te vinden zijn, kan je dus ook alles doen wat je wilt als consument.

Prijs abonnementen

Er zijn verschillende abonnementen te krijgen. De prijzen liggen wel iets hoger dan gemiddeld in deze branche. Let daar dus wel op bij het afsluiten van een abonnement.

Klantenservice en support

De klantenservice reageert altijd snel en het kennisniveau is er ook hoog. Je hoeft dus niet met vragen te blijven zitten. 

Conclusie ExpressVPN review

ExpressVPN is een VPN aanbieder gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, dit betekent dat deze aanbieder volgens de lokale wetgeving geen gegevens hoeft op te slaan. Deze VPN dienst is makkelijk te installeren en is na een verbinding qua snelheid nog uitstekend. Als we kijken naar de prijs ligt die een stuk hoger dan andere VPN aanbieders.

ExpressVPN Details

Logbeleid
Talen
Aanbieding:
Vanaf €7.90 per maand
Krijg 35% korting als je voor 1 jaar betaalt.
4.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
4.0
Klantenservice
4.0 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.