CyberGhost
4.3/5

CyberGhost

Vanaf €1.99 per maand. Krijg 83% korting als je voor 3 jaar betaalt.
Home » CyberGhost

Cyberghost is de keuze voor veel consumenten vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Dit is dan ook het belangrijkste uitgangspunt. Ook niet onbelangrijk is dat hier anders naar kosten wordt gekeken dan bij andere providers. Het is belangrijk om eens naar het complete plaatje te kijken in een review.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is het belangrijkste uitgangspunt van Cyberghost. De VPN abonnementen die het biedt zijn allemaal opgebouwd om te zorgen dat je gemakkelijk ermee aan de slag gaat. Op deze plek leer je hoe dat er bij de VPN dienst van Cyberghost uitziet in de praktijk.

Een abonnement afsluiten

Een abonnement afsluiten op Cyberghost is erg simpel. Je doet dit door simpelweg naar de website te gaan. 

Het afsluiten van een abonnement bij Cyberghost is direct het eerste punt waarop het gemak duidelijk wordt. Het is namelijk zo dat je binnen een paar tellen je account hebt aangemaakt. Daardoor kan je dus ook direct beginnen. Je bent vanaf het eerste moment in staat om je internetverbinding in een bepaalde mate af te schermen.

Er zijn verschillende abonnementen. Zo is er bijvoorbeeld Cyberghost free. Dat betekent dus dat je helemaal niets kwijt bent en toch bepaalde functies direct kan gaan gebruiken.

Betaalmogelijkheden

Kies je voor een betaalde vorm van Cyberghost? Dan kan je op alle mogelijke manieren de kosten voldoen. iDeal, creditcards en PayPal zijn bekende vormen. Anoniem afrekenen kan met bitcoin. 

Installatie Cyberghost en beschikbare platforms

Met welk besturingssysteem je nu werkt: Android, iOs, MacOs, Linux of Windows, het is eigenlijk altijd mogelijk om met Cyberghost aan de slag te gaan. Het aantal gelijktijdige verbindingen is ook nog eens lekker groot. Je kan namelijk tot wel 7 apparaten gelijktijdig laten werken. Jij op je laptop en je partner op de smartphone, bijvoorbeeld.

Windows

Cyberghost werkt heel simpel met Windows. Op de website kan je de software voor dit systeem heel gemakkelijk vinden en direct downloaden. Je kunt ook nog eens zeker zijn dat de software op verschillende versies werkt. De stappen van het installeren zijn bondig gehouden om jou wat meer gebruiksgemak te kunnen bieden.

Het installeren is snel voltooid en het instellen stelt ook niet veel voor. Je kan daarna direct verbinding maken met een server en zorgen dat je versleuteld online kan.

Mac OS

Cyberghost voor Mac is heel populair. Dat komt omdat je op die manier zeker kan zijn dat je met je laptop heel simpel op openbare wifi-netwerken kan en toch veilig bent omdat je afgeschermd bent. De installatie en configuratie is altijd gemakkelijk te doorlopen voor Mac

Fijn is ook dat je meerdere versies van Mac kan gebruiken om de VPN in te zetten, dus niet alleen de nieuwste.

iOS iPhone & iPad

Cyberghost gebruiken op je mobiele apparaat is ook belangrijk. Wanneer je werkt met een iPhone of iPad met iOS, dan is daarvoor een app beschikbaar. Dat betekent dat je dus op de gebruikelijke manier de app kan installeren. 

De bescherming die je krijgt op je mobiele apparaat is heel waardevol als je veel onderweg bent.

Android

Ook is Cyberghost te gebruiken met een tablet of telefoon met Android. Dat is net zo gemakkelijk als bij iOS, want je downloadt de app en installeert deze op de gebruikelijk manier. Veel technische kennis is dus niet nodig. De stappen voor installatie en configuratie wijzen zich eigenlijk allemaal vanzelf.

Omdat deze provider gebruiksgemak wil bieden, wordt ook gezorgd dat de app met verschillende versies bruikbaar is.

Linux

Cyberghost met Linux gebruiken is ook een goede optie. Er zijn vele servers die heel gemakkelijk verbinding kunnen maken wanneer je dit besturingssysteem gebruikt. Omdat er veel versies van dit systeem zijn, is het dus ook zo dat je wel even goed op moet letten of alles werkt naar behoren.

Het is wel zo dat je dan ook direct alles ermee kan doen wat je voor ogen hebt. Het is bovendien zo dat het zich net zo vanzelf wijst als voor andere systemen.

Router

Wil je zeker weten dat al jouw devices in je netwerk beschermd zijn doormiddel van Omdat Cyberghost met OpenVPN werkt is het ook mogelijk om het goed te gebruiken met een VPN router. Het is daardoor mogelijk om 1 verbinding op te offeren, maar daarmee dan wel direct alle smartapparaten in je netwerk te beschermen. Het is wel zo dat niet elke router hiervoor geschikt is, dus daar moet je wel op letten.

Het is wel fijn dat je op deze manier gemakkelijk zorgt dat je apparaten afgeschermd zijn. Alleen al omdat al jouw apparaten tegenwoordig informatie over jou delen, is het fijn wanneer je dat tegen kan gaan door er een VPN tussen te zetten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat Cyberghost ook op routers heel gemakkelijk te installeren is. Dit is dus niet anders dan rechtstreeks op laptops, smartphones of tablets. De provider zorgt voor veel gebruiksgemak en daarom is binnen enkele stappen te zorgen dat alles geïnstalleerd. Daarna kan je er direct mee aan de slag gaan en ben je zekerheid van veiligheid en privacy.

Gebruiksgemak van de software

Zoals al eerder aangegeven is gebruiksgemak het belangrijkste uitgangspunt van Cyberghost. Het moet voor iedereen even gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook moet je zeker zijn van goede protectie.

Of je daarvoor nu een app of software moet gebruiken, hoeft daarbij niet uit te maken. Je kan gewoon simpel verbinding maken met de veilige servers die deze provider over de wereld heeft neergezet. Online kan jou dan nog weinig gebeuren.

Privacy en veiligheid van CyberGhost

Veiligheid en privacy zijn de kenmerken van een sterke VPN. Dat je dus begint met het bekijken of een provider dit biedt is niet zo vreemd. Het is belangrijk dat dit op orde is als je het gaat gebruiken.

Logbeleid en privacy

Het logbeleid is wel een punt van aandacht bij Cyberghost. Aan de ene kant is het zo dat deze provider zegt dat het Zero Logs als beleid heeft. Aan de andere kant is het wel zo dat deze provider bijhoudt welke apparaten gebruikt worden om verbinding te maken met de servers. Dat betekent dus dat er toch wel een bepaalde mate van kennis over jou bewaard blijft.

Encryptie

Encryptie moet bij een VPN provider altijd goed op orde zijn. De data moet goed versleuteld worden zodat niemand kan zien wat je doet. Het is dus wel belangrijk om eerst eens te kijken hoe dat bij een provider zit.

Kies je voor Cyberghost? Dan kan je 256-bits encryptie benutten. Dat is goed om te weten, want dit is wel wat je minimaal nodig hebt om te zorgen dat je goed beschermd bent. Het is door deze versleuteling zo dat de data niet te zien of hacken is. Dit betekent niet alleen dat onlinecriminelen er niet bij kunnen, maar ook overheden eigenlijk geen kans maken om met je mee te kijken.

Protocollen

  • OpenVPN wordt zowel in TCP als UDP gebruikt. Het is de beste vorm van beveiliging en kan met de meeste apparaten en routers worden gebruikt. 
  • IKEv2/IPsec is een protocol dat heel stabiel is. Het fijne is bovendien dat de snelheid goed blijft bij dit protocol. De juiste balans tussen die twee zaken is altijd van groot belang te noemen.
  • Wireguard is redelijk nieuw, maar wel snel in opkomst bij providers. Ook hiervoor geldt dat sterke beveiliging en hoge snelheden goed kunnen samengaan. Dat is altijd belangrijk.

Lees hier meer over VPN protocollen.

Snelheid en serveraanbod

Cyberghost biedt hoge snelheden en vertraagt je internet dus niet. Het soort abonnement, het soort besturingssysteem en het soort server dat je gebruikt maken daarbij eigenlijk weinig uit. Het is belangrijk dat je hier goed mee kan werken, ongeacht wat je wilt gaan doen. Voor zaken zoals streamen, gamen en downloaden is het natuurlijk heel belangrijk dat je snelheid niet te veel gedrukt wordt door je VPN verbinding.

Er zijn flink veel servers waar je uit kan kiezen. Daardoor is het ook wat gemakkelijker om beschermd te surfen en te doen wat jij leuk vindt. Ook als dat om streamen bij buitenlandse diensten gaat.

Prijs abonnementen

De verhouding tussen prijs en kwaliteit is hier natuurlijk een belangrijke zaak. Je kan hier veel krijgen, voor een lage prijs. Bekijk meer informatie over de kosten van VPN

Klantenservice en support

De goed bereikbare klantenservice via e-mail is daar een perfect voorbeeld van. Ook hebben de medewerkers de nodige kennis.

Conclusie Cyberghost review

De VPN dienst van Cyberghost is erg gebruiksvriendelijk voor de consument. Deze VPN aanbieder kan je gebruiken voor het downloaden van Torrents en het stream van (geografisch) geblokkeerde video’s. De VPN verbinding van Cyberghost is veilig en doet het prima als het gaat om meer online privacy. Het logbeleid van deze dienst is een punt van aandacht, Cyberghost logt enkel gebruikersgegevens.

CyberGhost Details

Protocollen
Logbeleid
Talen
Aanbieding:
Vanaf €1.99 per maand
Krijg 83% korting als je voor 3 jaar betaalt.
5.0
Veiligheid
5.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
3.0
Klantenservice
4.3 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.