Wat is een VPN?

Home » Wat is een VPN?

Wat is VPN nu eigenlijk precies? De laatste tijd hoor je er meer en meer over. Daardoor is jouw interesse dus ook gewekt. De afkorting VPN staat voor virtual private network. Je gebruikt het om te zorgen dat je veilig en anoniem online kan zijn, het beschermt je privacy. Met behulp van deze middelen kan je dit simpel en efficiënt verzorgen. Om je een beter idee te geven van wat het is, vind je meer informatie op deze plek.

VPN wat is het?

Zoals gezegd is een VPN een virtual private network. Door dit te gebruiken kan je zorgen dat informatie over jou als internetgebruiker niet zomaar openbaar wordt. Door verbinding te maken met een server van een VPN-provider leid je anderen om de tuin. Jouw data wordt met behulp van encryptiesoftware via de VPN versleuteld. Daardoor is het dus niet te lezen, bijvoorbeeld voor advertentiemaatschappijen, overheden of hackers. Omdat deze partijen altijd op de loer liggen, is het zo mogelijk om te zorgen dat ze jou niet kunnen bereiken. Dit is de simpele uitleg van wat een VPN is.

Wat doet een VPN?

Niet alleen is wat is een VPN een goede vraag, ook is het belangrijk om te weten waarom een VPN interessant kan zijn voor je. Wanneer je een VPN gaat gebruiken, dan verbergt deze je identiteit. Jouw IP-adres is niet meer te achterhalen wanneer je online aan het surfen bent. Dit is natuurlijk alvast een goede zaak. Wanneer je online bezig bent, dan wordt bovendien data gegenereerd. Ook daar ben je aan te herkennen. Dankzij de VPN wordt dit met behulp van encryptiesoftware versleuteld. Zo is ook dat veilig. Door het verbergen van je identiteit en je data ben je eigenlijk anoniem en kan je overal op het internet komen. 

Wat is VPN iPhone?

Wat is een VPN voor iPhone? Eigenlijk is dit niet anders dan een VPN voor laptop of pc. Het is namelijk zo dat je dan een app op je iPhone zet van de provider. Daarmee zorg je ervoor dat je anoniem van je internetbrowser gebruik kan maken. Vaak is het zo dat je van dezelfde diensten van een provider gebruik kan maken als voor je andere apparaten. Er zijn dan apps en software voor meerdere soorten devices en besturingssystemen. Wanneer je een VPN voor iPhone zoekt, dan moet je bijvoorbeeld een versie hebben die werkt met het besturingssysteem iOS.

Wat is VPN op telefoon?

Een VPN op je telefoon is een app die je gebruikt om anoniem online te kunnen. Je identiteit en je data worden beveiligd zodat niemand anders erbij kan. Omdat je met een smartphone veel onderweg online bent, is een VPN extra belangrijk. Dat komt omdat je vaak op openbare netwerken zit. Dat maakt je ook in een bepaalde mate kwetsbaar. Juist ook omdat er dan veel gemakkelijker toegang tot je toestellen is te krijgen. Wanneer je echter de app van je provider gebruikt, kan je zorgen dat je overal waar je bent gewoon veilig bent met je telefoon.

Wat doet VPN precies?

Wat een VPN precies doet is niet heel lastig uit te leggen. Het is namelijk een programma waarmee je zorgt dat je data en online identiteit versleuteld worden. Je kan dus zorgen dat je anoniem bezig bent. Ook zorg je dat niemand iets met jouw gegevens kan doen, omdat deze versleuteld zijn. Het is tegenwoordig zo dat er allerlei soorten bedreigingen online zijn. Denk aan advertentiemaatschappijen en hackers. Om je daar tegen te wapenen doet een VPN precies datgene wat je nodig hebt, namelijk zorgen dat ze je niet kunnen zien.

Heb je VPN nodig?

Als je weet wat een VPN doet, dan weet je dus ook wat je eraan hebt. Veel mensen vragen zich af of ze wel echt een VPN nodig hebben. Ze denken dat ze niet interessant zijn en niets te verbergen hebben. Het probleem is echter dat veel van de partijen die met jouw data aan de slag gaan het voor van alles gebruiken. Ze kunnen dus ook alle informatie gebruiken. Het is dus beter om te zorgen dat je anoniem bent. Zo kan je met het gebruik van een VPN zorgen dat jouw gegevens niet zomaar op straat komen te liggen en door iedereen te gebruiken zijn.

Tot slot

Wanneer je je afvraagt wat een VPN is, dan heb je daarop antwoord gekregen in dit artikel. Ook is het als het goed is nu duidelijk waarom je een VPN moet gebruiken en waarom dit voor iedereen die online gaat een toegevoegde waarde kan zijn. Het is dus zeker ook van belang om een goede VPN provider te zoeken en je VPN zaken te regelen.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.