Kan VPN op je telefoon?

Home » Kan VPN op je telefoon?

Kan VPN op je telefoon gebruikt worden? Dit is belangrijk omdat je smartphone misschien wel de meest kwetsbare schakel is in jouw internet gebruik. Daarom wil je er dus ook wel iets aan doen om wat veiliger online te kunnen. Zo wil je bijvoorbeeld anoniem zijn wanneer je op openbare netwerken gaat. Daarmee voorkom je dat hackers bij je mee kunnen kijken en je gegevens kunnen grijpen. In dat opzicht is een VPN op een telefoon dus een goed idee. De meeste VPN aanbieders kunnen hier dan ook voor zorgen. Dat kan op meerdere manieren worden verzorgd.

Wat is VPN op iPhone?

Kan VPN op je telefoon? Wanneer je een iPhone hebt is dat in ieder geval geen probleem. Er zijn veel providers van deze diensten die een app voor het iOS besturingssysteem aanbieden. Dat betekent dus dat je gewoon een app op je telefoon zet en je direct aan de slag kan. VPN voor iPhone is eigenlijk gewoon een manier waarop je als je onderweg online gaat kan zorgen dat je dit veilig en anoniem doet. Je wordt verbonden met een server die je data versleuteld en weer leesbaar maakt. Zo kan niemand het dus zien, behalve jij.

VPN op Samsung

De vraag of VPN op je telefoon kan is natuurlijk niet alleen van toepassing op je iPhone. Het is ook zo dat er andere fabrikanten zijn die goede smartphones maken. Het is wel heel belangrijk om te weten dat ook daar goede apps voor zijn. Die zijn ook nog eens van dezelfde providers. Het is wel heel lekker om dus ook op dit soort telefoons goed beschermd te zijn, bijvoorbeeld op social media. Het is namelijk ook zo dat dezelfde soorten bedreigingen bestaan wanneer je met een Samsung online gaat. Dus dan is een VPN op je telefoon dus ook geen luxe.

VPN op Android

VPN op je telefoon is ook een goede optie wanneer je een Android besturingssysteem erop hebt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de smartphones van Samsung zoals hiervoor beschreven. Je kan dan de app downloaden, bijvoorbeeld in de store. Daarmee kan je dan zorgen dat je verbinding maakt met de server die zorgt dat je optimaal van de VPN op je telefoon gebruik kan maken. Je hebt een flinke keuze uit providers en het is over het algemeen zo dat de verschillende versies van Android goed werken met de software van de VPN.

Voordelen VPN op telefoon

Sommige voordelen van VPN op je telefoon zijn al genoemd. Zo ben je bijvoorbeeld beter beveiligd. Ook kan je anoniem online. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat je meer mogelijkheden hebt om te streamen, ook wanneer je in het buitenland bent. Verder is het fijn dat je gemakkelijk kan gamen en eventueel kan downloaden van torrents als je dat zou willen. Je kan dus veel meer met je smartphone doen en het kan ook nog eens op een veel veiligere manier. Het is de moeite waard om je daar dus eens te verdiepen en de beste VPN op je telefoon te zetten.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.