VPN Nederland
4.0/5

VPN Nederland

Vanaf €2.99 per maand. Krijg 60% korting als je voor 1 jaar betaalt.
Home » VPN Nederland

VPN Nederland is een aanbieder uit eigen land. Daardoor is de interesse natuurlijk ook direct al gewekt. Het gaat je immers om veiligheid, dus is het niet gek dat je dit dan het liefst dichtbij huis zoekt. Het is zeker ook interessant om alle belangrijke punten eens door te nemen.

Gebruiksgemak

Het grootste voordeel van VPN Nederland is dat alles in het Nederlands beschikbaar is. Dit kan ideaal zijn voor een Nederlandstalige gebruiker, dat geldt niet bij andere VPN aanbieders. Het gemak van gebruiken is een essentieel punt van een VPN-abonnement. Wanneer je er niet mee overweg kan, dan kan je er ook zeker van zijn dat je niet de privacy en veiligheid krijgt die je wenst. Er spelen meerdere zaken in mee.

Een abonnement afsluiten

Het afsluiten van een abonnement bij VPN is gelukkig niet lastig. Een voordeel is natuurlijk dat de website in het Nederlands is. Daardoor kan je heel snel vinden wat je zoekt en kan je alles heel simpel in orde maken. Je kan het abonnement van je keuze aanklikken en alle zaken direct online afronden. Zo ben je snel klaar.

Er is ook nog een garantie. Die is wel wat korter dan bij de internationale providers. Wanneer je hier een abonnement afsluit kan je van 7 dagen geld terug gebruikmaken, dit is redelijk kort.

Betaalmogelijkheden

VPN Nederland is op verschillende manieren af te rekenen. Je kan natuurlijk met iDeal gebruiken. Dat is fijn, want dat werkt in Nederland altijd goed. Ook bijvoorbeeld creditcards en bancontact werken goed.

Installatie VPN Nederland en beschikbare platforms

VPN Nederland is voor verschillende soorten besturingssystemen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld zo dat je op Androis, MacOS, iOS en Windows gebruik kan maken van de diensten. Het grote voordeel is echter dat er geen limiet op de beschikbare verbindingen wordt gesteld door deze provider.

Windows

VPN Nederland heeft een app beschikbaar voor Windows. Die kan je heel gemakkelijk op de website downloaden. Het is belangrijk om te weten dat er meerdere versies van Windows zijn en dat die allemaal goed werken. Wel moet je goed opletten. Het is namelijk wel zo dat je eerst een activatiecode nodig hebt voor je kan installeren.

Gelukkig is het verder niet zo dat de installatie heel lastig is. Het werken in het Nederlands maakt het natuurlijk wel allemaal wat gemakkelijker voor alle apps die je kiest.

Mac OS

Bij VPN Nederland is ook een app voor Mac OS te vinden in de opties. Die kan je dus ook downloaden en dan op je Mac zetten. De software moet je ook activeren met een code, dus let daar wel even op voor je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Let even goed op welke versie je hebt. De nieuwere versies van Mac OS werken allemaal heel goed met deze software.

iOS iPhone & iPad

VPN Nederland is ook voor tablets en smartphones inzetbaar. Je kan dan gewoon de app voor iOS downloaden. Het installeren van apps op deze besturingssystemen is natuurlijk ook wel net wat gemakkelijker te doen.

Het is wel heel simpel om op deze manier te zorgen dat je iPhone of iPad op een goede manier beveiligd is.

Android

Android apparaten kunnen dankzij VPN Nederland ook met een app van VPN worden voorzien. De stappen die je doorloopt lijken op die van de andere apps. Zo is bijvoorbeeld ook een verificatie nodig. Die moet je dan dus wel even ophalen om te zorgen dat je de app daadwerkelijk op een goede wijze kan gaan gebruiken.

De nieuwste versie van het besturingssysteem Android is goed te beveiligen zodat je in privé online kan gaan zonder dat iemand kan meekijken.

Linux

In het verleden was het niet gemakkelijk om te zorgen dat je een Linux besturingssysteem kon beveiligen. De moderne apps van VPN Nederland zijn daar wel voor geschikt. Er is er specifiek één voor ontwikkeld zodat je zeker kan zijn dat je Linux-systeem ook wordt afgeschermd

VPN Nederland is daardoor dus ook voor dit soort gebruikers heel goed in te zetten. Kijk wel even naar welke versie je hebt van dit systeem.

Router

Heb je een router die OpenVPN ondersteunt? Dan kan je daar dus ook de app van VPN Nederland op gebruiken. Dat is fijn, want met een router kan je heel je netwerk in één keer beschermen. Je hebt immers meer apparaten die data delen dan je denkt. Dit hele netwerk wordt door de app als één aansluiting gezien als je deze gebruikt.

Het fijne is dat je daardoor dus ook op andere apparaten allerlei voordelen van VPN kan ervaren. Zo kan je bijvoorbeeld veel gemakkelijker streamen op een smart tv wanneer je daarvoor een app van een provider als deze hebt geïnstalleerd.

Je kan dus met deze Nederlandse provider heel gemakkelijk zorgen dat je alles op een goede manier installeert en beveiligt. Het is gemakkelijk te begrijpen omdat dit in je eigen taal gaat. Daarbij komt ook nog eens dat het proces van installeren en configureren bewust heel simpel gehouden is. Daardoor kan eigenlijk iedere consument ermee aan de slag.

Gebruiksgemak van de software

Door de Nederlandse inslag van VPN Nederland is het duidelijk dat je er heel gemakkelijk mee aan de slag kan. Doordat alles heel simpel te begrijpen is, het gemakkelijker om op te zetten op een apparaat.

Ook het werken met de software, bijvoorbeeld waar het gaat om het kiezen van een server, gaat heel gemakkelijk. Dit is natuurlijk minstens zo belangrijk. Juist het gebruiksgemak bepaalt of je veilig en privé op internet kan werken.

Privacy en veiligheid van VPN Nederland

De privacy moet goed geregeld zijn bij een VPN-provider. Daarom is dit dus ook één van de eerste punten van aandacht als je een goede provider zoekt. Daar heb je meerdere handvatten voor.

Logbeleid en privacy

VPN Nederland biedt goede privacy. Daarvoor kijk je namelijk naar hoe het logbeleid in elkaar zit. Omdat het hoofdkantoor van dit bedrijf op Curacao is gevestigd, heeft het met de wetgeving van dat eiland te maken. En dat betekent dan weer dat er geen verplichtingen zijn om data op te slaan en te delen met overheden en andere landen. Wat jij doet blijft dus goed verborgen voor anderen.

VPN Nederland encryptie

De veiligheid en de privacy gaan bij een VPN provider hand in hand. Het beveiligen van jouw data gebeurt door middel van encryptie. Het is daarom altijd waardevol om te bekijken hoe een provider dit voor je verzorgt.

VPN Nederland doet de versleuteling met 256-bits encryptie. Dit is een goede zaak, want dit is toch wel de minimale vereiste die consumenten tegenwoordig hebben. Het is dus ook goed om te weten dat ook deze zaken goed verzorgd zijn wanneer het om encryptie gaat. Hackers, maar ook andere partijen, kunnen daardoor niet bij je data komen. Niemand kan dus zien wat je doet en waar je allemaal naar kijkt.

Protocollen

  • OpenVPN wordt in twee vormen aangeboden bij VPN Nederland. De ene is UDP, de andere is TCP. Het is dus mogelijk om geheel op maat te zorgen dat je de juiste mate van beveiliging krijgt.
  • IKEv2 is de standaardvorm die staat ingesteld in de apps. Wanneer je dus zelf niets verandert hieraan, dan zal je met IKEv2 werken als je verbinding maakt.
  • Wireguard is een vernieuwde versie van een protocol dat eigenlijk beter moet zijn dan zowel IKEv2 als OpenVPN. Wanneer je hiervoor kiest, dan moeten je veiligheid en snelheid dus eigenlijk optimaal zijn.

Lees meer over waarom protocollen voor VPN belangrijk zijn.

Snelheid en serveraanbod

Een app van VPN Nederland gebruiken betekent dat je een goede snelheid mag verwachten. Het is misschien niet de allerbeste snelheid van alle VPN providers, maar dat neemt niet weg dat je wel op een goede manier gebruik kan maken van alle diensten. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld het streamen en gamen. 

Er zijn verschillende servers op de wereld die je kan gebruiken om verbinding mee te maken. Pas wel op, want sommige werken niet zo goed als je zou wensen.

Prijs abonnementen

De abonnementen zijn er voor een jaar, 6 maanden of 1 maand en de prijzen zijn conform de richtlijnen in de branche. Dat betekent dat je dus niet veel kwijt ben.

Klantenservice en support

De helpdesk is, zoals je mag verwachten ook lekker Nederlands.

Conclusie VPN Nederland review

De verklapt het al, dit is een VPN aanbieder die ideaal is voor Nederlandse gebruikers. Veel VPN aanbieders hebben een Engelstalige website en/of klantenservice, dit kan voor sommige lastig zijn. VPN Nederland heeft geen dedicated IP-adressen en heeft in vergelijking met de concurrentie relatief weinig servers. Let op bij het eventuele aanschaffen dat er maar een bedenktijd is van 7 dagen.

Aanbieding:
Vanaf €2.99 per maand
Krijg 60% korting als je voor 1 jaar betaalt.
4.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
4.0
Klantenservice
4.0 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.