Surfshark
4.8/5

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.
Home » Surfshark

Surfshark VPN is nog niet heel lang op de markt. Wel kan het zich al relatief gemakkelijk handhaven tussen de grote providers op de markt. Dit zegt misschien ook wel iets over de kwaliteit van de diensten. Het is daarom ook interessant om de review door te nemen om kennis op te doen.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van VPN Surfshark kan je op meerdere manieren toetsen. Het gaat er vooral om dat alles zo simpel als mogelijk wordt gehouden. Zonder de effectiviteit te verliezen. Daarom spreken we alles op deze plek door.

Een abonnement afsluiten

VPN van Surfshark kan je gemakkelijk aanschaffen. De website is bijvoorbeeld gewoon in het Nederlands, dit hebben niet alle VPN providers. Dat maakt het dus wat simpeler. Je hoeft niet veel gegevens in te vullen en kan toch direct aan de slag. Daarnaast is het fijn dat je dingen kan veranderen wanneer je dat wenst. Denk aan je wachtwoord.

Ook is het zo dat je eerst kan kiezen voor een proefperiode. Je kunt bij Surfshark VPN namelijk ook voor een 30 dagen geld terug garantie kiezen. Zo heb je dus bedenktijd als het je niet bevalt.

Betaalmogelijkheden

Surfshark VPN is op meerdere manieren af te rekenen. De bekende mogelijkheden zoals creditcards en iDeal zijn er. Ook Paypal, Apple Pay, Amazon Pay en verschillende cryptocurrencies zijn mogelijk. Lees hier meer over de kosten van VPN.

Installatie Surfshark en beschikbare platforms

Surfshark met Linux of andere platforms gebruiken is goed mogelijk. De software en apps zijn er eigenlijk voor alle bekende besturingssystemen te gebruiken. In tegenstelling tot veel concurrenten zijn er bovendien geen limieten aan het aantal verbindingen dat je legt als je ermee werkt.

Windows

Surfshark VPN voor Windows is heel gebruiksvriendelijk. Je kunt de software vanaf de website downloaden. Daarna heb je er weinig werk aan om alles te installeren en in te stellen. Veel van deze zaken gaan gewoon vanzelf. Zo kan je er dus direct mee aan de slag. Dat is een belangrijk voordeel van deze provider.

Het fijne is ook dat deze VPN herkent wat je gaat doen en daarvoor dan ook de beste server voor je uitkiest. Zo kan je altijd optimaal online aan het werk.

Mac OS

In reviews van Surfshark VPN zal je regelmatig veel informatie over werken met Mac OS tegenkomen. Dat komt doordat deze provider zich hier heel sterk op gericht heeft. Zo kan je dus zeker zijn van optimale privacy en veiligheid wanneer je het gaat gebruiken.

Het is goed om te weten dat de software vooral goed werkt met de nieuwere versies van MacOS die er zijn.

iOS iPhone & iPad

De app downloaden voor Surfshark VPN voor een iPhone of iPad is simpel in de appstore te doen. Je hoeft niet veel te doen om alles te installeren. Je kunt er dus bijna direct gebruik van maken. Dat is wel zo fijn voor nieuwkomers.

De apps werken goed met de recente versies van iOS op zowel iPhone en iPad. Dit is wel zo gemakkelijk.

Android

Natuurlijk is Surfshark VPN ook op andere tablets en smartphones te gebruiken. Heb je er één met een Android besturing? Dan kan je daar de app voor downloaden. De installatie is ook hier heel simpel gehouden. Bovendien werken de functies eigenlijk gelijk aan die van de andere software en apps van deze provider.

Let even goed op met de app als je een wat oudere versie van Android hebt. Dit kan wat lastiger zijn.

Linux

Surfshark VPN voor Linux is te gebruiken op de varianten Ubuntu en Debian. Heb je een andere versie, dan werkt deze provider niet goed voor jou. Het is dus belangrijk om daar wel scherp op te zijn wanneer je een goede provider zoekt om je veilige en private verbinding mee te verzorgen.

Je moet een paar simpele stappen doorlopen om te zorgen dat je VPN goed werkt, maar dit wijst zich natuurlijk vanzelf.

Router

Surfshark met een smart TV gebruiken gaat vaak het best door via een router te werken. Het fijne van deze manier van werken is dat er veel meer op je netwerk kan worden aangesloten. Het is namelijk zo dat je via je router alle smartapparaten in één keer kan beschermen. Wel is het zo dat niet alle routers geschikt zijn.

Heb je veel smartproducten in je netwerk opgenomen? Dan kan een Surfshark account ook een uitkomst bieden. Je kan dan voor router installatie kiezen. Het is natuurlijk wel zo dat er verschillende installatieprocessen bestaan voor verschillende routers. Kijk eerst of jouw router wel geschikt is om te gebruiken met dit systeem.

Het is belangrijk om te weten dat deze provider het best te combineren is met een smart TV wanneer je dit doet via Windows. Dit werkt net wat gemakkelijker dan wanneer je met een ander soort besturingssysteem aan de slag gaat. Daar moet je wel goed op letten.

Surfshark VPN staat er natuurlijk vooral voor dat het simpeler kan. De installatie en het instellen zijn soepel te verzorgen. Dat betekent dus ook dat het voor alle soorten gebruikers op alle apparaten en besturingssystemen hier veel voordeel van kunnen hebben. Zo is te zorgen voor de juiste mate van veiligheid en privacy.

Gebruiksgemak van de software

Wat is Surfshark? Het is eigenlijk gewoon software waarmee je jouw internetgebruik veiliger en beschermd kan maken. Dan is het dus wel ook fijn wanneer het voor iedereen gemakkelijk is.

De app en software installeren gaat al heel gemakkelijk, maar het gebruiken ervan is nog gemakkelijker. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om automatisch de beste server op dat moment te kiezen voor een verbinding.

Privacy en veiligheid van Surfshark

Eén van de belangrijkste punten van een VPN provider is natuurlijk, is het veilig? En hoe zit het met privacy?Veiligheid is een belangrijk uitgangspunt voor een goede VPN. Dat is te bepalen aan de hand van meerdere zaken. Het is goed om te weten hoe privacy en veiligheid te bepalen zijn.Eén van de belangrijkste punten van een VPN provider is natuurlijk, is het veilig? En hoe zit het met privacy?

Logbeleid en privacy

Het logbeleid dat bij Surfshark VPN wordt gevoerd is Zero Logs. Dat betekent dus dat er geen gegevens over jou als gebruiker worden opgeslagen. Niet alleen is lastig te achterhalen wie jij bent. Ook wordt gezorgd dat je surfgedrag online niet bewaard wordt. Niemand kan dus terughalen wat je allemaal hebt gedaan wanneer je online bent. Dat geeft je heel veel privacy.

Surfshark encryptie

Om VPN veilig te maken, is het belangrijk dat alle data versleuteld wordt. De juiste encryptie maakt al het verschil. Dat betekent dus dat dit ook een belangrijk punt is om naar te kijken.

Surfshark VPN gebruikt de AES 256-bits encryptie. Dit is eigenlijk ook de standaard tegenwoordig. Wil je een goede provider inschakelen? Dan moet de encryptie dus ook minimaal van dit niveau zijn. Alleen al om er zeker van te zijn dat alles zo sterk versleuteld wordt, zodat niemand erbij kan komen en je gegevens dus ook echt veilig zijn. Bij deze aanbieder is dat op orde.

Protocollen

  • OpenVPN is het gemakkelijkst te gebruiken wanneer je aan de slag gaat. Je weet zeker dat de veiligheid op orde is en kan er simpel mee aan de slag.
  • IKEv2/IPsec is geschikt voor Mac en iOS. Daar kan je dus ook van op aan bij Surfshark
  • WireGuard is een nieuw protocol voor bijna alle besturingssystemen. Dit is veilig en snel.
  • Shadowsocks is specifiek bedoeld voor verkeer in je browser.

Lees hier meer over VPN protocollen.

Snelheid en serveraanbod

Surfshark VPN met chromecast of op andere manieren gebruiken is allemaal goed mogelijk. Je snelheid hoeft daar niet onder te lijden. Het is net zo gemakkelijk om te streamen en gamen als met een verbinding zonder VPN. 

Servers uitkiezen is niet nodig. Daar helpt de provider je zelf mee. Zo kan je dus zeker zijn dat je altijd optimaal plezier hebt.

Prijs abonnementen

Er zijn meerdere soorten abonnementen af te sluiten, voor een jaar, twee jaar of drie jaar. Ook de klantenservice is kundig en gemakkelijk via e-mail te benaderen. Zo kunnen problemen die j ehebt snel aangepakt worden.

Klantenservice en support

Ook de klantenservice is kundig en gemakkelijk via e-mail te benaderen. Zo kunnen problemen die je hebt snel aangepakt worden.

Conclusie Surfshark review

is het wel een partij die zich goed staande kan houden. Het voordeel bij deze VPN aanbieder is dat je een bedenktijd hebt voor als het abonnement niet bevalt. De kwaliteit van privacy en veiligheid liggen erg hoog bij Surfshark en na installatie kan je het oneindig op apparaten gebruiken.

Aanbieding:
Vanaf €2.37 per maand
Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.
5.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Klantenservice
4.8 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.