VPN logbeleid

Home » VPN logbeleid

Het VPN logbeleid is een belangrijk punt als het gaat om kiezen voor een bepaalde provider. Om dat goed te begrijpen is het eerst belangrijk om te bekijken waarom je met een VPN gaat werken. Dit doe je natuurlijk om je veiligheid en anonimiteit online te garanderen. Dat betekent dat je dus niet wenst dat iemand kan zien wat je doet. Ook is het belangrijk dat dit niet op een later moment alsnog bekeken kan worden. Er moeten dus geen gegevens over jou worden opgeslagen. De mate waarin een provider dit wel of niet doet, wordt het VPN logbeleid genoemd.

Logbeleid VPN

Het log beleid van een VPN is altijd belangrijk om te kennen. Wanneer je kijkt naar de verschillende providers, dan zie je dat ze daar heel verschillend mee omgaan. Dit kan dus voor de consument een belangrijke reden zijn om voor een bepaalde VPN provider te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld aanbieders die een strikt Zero Logs beleid voeren. Er wordt dan helemaal geen informatie over jou bijgehouden. Dat is natuurlijk de ideale situatie. Het is ook niet vreemd dat juist deze aanbieders om hun VPN Logbeleid geroemd worden. Anderen houden wel wat gegevens bij over het gebruik.

Plaats van vestiging

Er zijn verschillende redenen waarom het VPN logbeleid kan verschillen tussen providers. Eén van de redenen is de plaats waar het hoofdkantoor gevestigd is. De provider moet zich ook aan de lokale wetgeving houden. Gaat het om landen waar geen wetgeving over het openbaren van gegevens bestaan, dan is dat natuurlijk gunstig voor de consument. Ook wil je niet dat het land aangesloten is bij een netwerk van landen die informatie uitwisselen. Op die manier weet je dat je veilig bent. Dit is dus een essentieel onderdeel van het VPN logbeleid. Het is echter niet het enige.

Logbeleid voor eigen gebruik

Ook voor eigen gebruik wordt ook weleens afgeweken van het VPN logbeleid door providers. Zo houden ze bepaalde zaken bij om te zien op wat voor manier de VPN gebruikt wordt. Bijvoorbeeld door te kijken naar de devices die gebruikt worden. Hoewel dit misschien onschuldig klinkt, is het natuurlijk niet de ideale situatie. Het beste is het wanneer een provider gewoon een VPN logbeleid voert waarbij niets wordt bewaard. Op die manier weet je ook echt zeker dat er nooit een moment komt waarop een hacker of een overheid jouw gegevens in handen krijgt. 

Anonimiteit kunnen bewaren

Uiteindelijk speelt het VPN logbeleid dus vooral een grote rol in het kunnen bewaren van je anonimiteit. Het is juist de bedoeling dat je niet herkenbaar bent en dat je gewoon lekker kunt doen wat je wilt doen. Het is belangrijk dat je bijvoorbeeld gewoon kan downloaden. Ook wil je er zeker van zijn dat je kan streamen zonder met een geografische blokkade te maken te krijgen. Zo zijn er nog meer zaken die een rol spelen. In alle gevallen is het dus een goed idee om te kijken hoe het VPN logbeleid in elkaar zit bij een bepaalde provider voor je een keuze maakt voor de beste VPN.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.