Veilig online bankieren met een VPN

Home » Veilig online bankieren met een VPN

Het is geen geheim dat online bankieren een enorm gemak is. Je financiën van overal ter wereld kunnen beheren is een enorme tijdsbesparing. Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan online bankieren, en een van de grootste is veiligheid. Hackers proberen voortdurend nieuwe manieren te vinden om je persoonlijke gegevens te stelen, en als ze daarin slagen, kunnen ze een ravage aanrichten in jouw financiën. Eén manier om jezelf tegen deze aanvallen te beschermen is door een VPN te gebruiken. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het gebruik van een VPN voor online bankieren en hoe je het kunt instellen!

Hoe werkt een VPN

Een VPN, of virtueel privé netwerk, is een dienst die jouw internetverkeer versleutelt en het via een server op een locatie naar keuze leidt, lees hier meer over hoe een VPN werkt. Dit kan nuttig zijn voor verschillende redenen, waaronder het beschermen van je online privacy bij het gebruik van openbare wifi-netwerken en toegang tot inhoud met regio-lock. Als het gaat om online bankieren, kan een VPN een extra beveiligingslaag toe voegen door jouw verkeer te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dit maakt het veel moeilijker voor hackers om je activiteiten af te luisteren of je persoonlijke informatie te stelen.

Bovendien kan een VPN je ook helpen om door jouw bank opgelegde beperkingen te omzeilen. Als je bijvoorbeeld op reis bent in het buitenland en toegang tot je rekening nodig hebt, kan een VPN kan je helpen verbinding te maken met de website van je bank.

Hoe een VPN opzetten voor online bankieren

Nu je weet wat een VPN is en we een aantal voordelen hebben benoemd van het gebruik van een VPN, laten we eens kijken hoe je het instelt. Het eerste wat je moet doen is je aanmelden voor een VPN service. Bij VPNscout.nl testen we dagelijks een enorm aanbod van VPN providers te vergelijken. Wanneer je de beste VPN wilt kiezen, raden wij je aan om naar onze best geteste VPN’s te kijken.

Zodra je een VPN dienst hebt gekozen en je daarvoor hebt aangemeld, is de volgende stap het downloaden en installeren van de VPN software op jouw apparaat. Dit proces zal enigszins verschillen afhankelijk van welke provider je gebruikt, maar de meeste providers bieden gedetailleerde instructies op hun websites.

Nadat je de software hebt geïnstalleerd, open je deze en meldt je je aan met jouw accountgegevens. Zoek dan de serverlocatie waarmee je verbinding wilt maken en klik op “verbinden” Dat is het! Zodra je verbonden bent, kun je jouw online bankrekening zoals gewoonlijk gebruiken.

Veilig bankieren op een openbaar wifi-netwerk

Inmiddels weet iedereen wel dat openbare wifi-netwerken niet erg veilig zijn. In feite zijn ze voor hackers vaak vrij gemakkelijk te misbruiken. Dit kan een groot probleem zijn als je een openbaar wifi-netwerk gebruikt om je online bankzaken te regelen. Een hacker kan toegang tot uw account krijgen en aanzienlijke schade aan uw financiën toebrengen als hij uw inloggegevens bemachtigt.

Om je hiertegen te beschermen is het gebruik van een VPN belangrijk. Doe dus nooit je bankzaken op een openbaar wifi-netwerk, wanneer je geen gebruik maakt van een VPN. Wanneer je een VPN gebruikt wordt jouw verkeer versleuteld en omgeleid zodat hackers niet zomaar jouw gegevens kunnen stelen.

Veilig bankieren vanuit het buitenland

Wanneer je inlogt in jouw bankomgeving vanuit het buitenland, dan kan het wel eens zijn dat jouw bank dit blokkeert. Om dit te voorkomen en om veilig je bankzaken te kunnen doen, kun je een VPN gebruiken. Met een VPN kun je namelijk vanuit het buitenland verbinden met een Nederlandse server. Je bank zal dan denken dat je gewoon vanuit Nederland aan het online bankieren ben.

Conclusie

Een VPN is een makkelijke manier om jouw online bankactiviteiten veilig te houden, vooral wanneer je openbare wifi-netwerken gebruikt. Door jouw verkeer te versleutelen en je IP-adres te verbergen, maakt een VPN het hackers veel moeilijker om jouw online verkeer af te luisteren of je persoonlijke informatie te stelen. Bovendien kan een VPN je ook helpen bij het omzeilen van beperkingen opgelegd door je bank. Dus als je jouw online bankzaken veilig wilt houden, is het gebruik van een VPN een goed idee.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.