Vertraagt VPN mijn internet?

Home » Vertraagt VPN mijn internet?

Vertraagt VPN internet is een vraag die vaak gesteld wordt. Dat is ook niet vreemd, want je gaat natuurlijk wel met je verbinding aan de slag. Je laat je data versleutelen door je verbinding via een andere server te laten verlopen. Die omleiding zorgt er dus voor dat je een andere, langere weg aflegt dan je normaal zou doen wanneer je online zou gaan. Dit kan dus op verschillende manieren invloed hebben op wat je merkt met je snelheid. Daarom vertraagt VPN internet niet altijd, maar soms wel. Daarom is het goed om daar even naar te kijken.

Hoeveel mbps voor VPN?

Hoeveel mbps voor VPN verbindingen mogelijk zijn is heel verschillend. Er zijn heel veel providers die ook nog eens verschillende diensten bieden. Dat betekent dus dat je het best kunt kijken naar de speedtests die gedaan worden. Daarmee wordt getest wat de snelheden van de verschillende VPN-aanbieders zijn. Dit hang vaak van heel veel zaken af. Het is bijvoorbeeld zelfs per server verschillend hoeveel MBPS je hebt wanneer je een VPN gebruikt. Zorg dus dat je alle informatie tot je neemt en zo bekijkt wat er mogelijk is. Vertraagt VPN internet niet of nauwelijks? Dan is dat dus heel aantrekkelijk.

Waarom is VPN traag?

Vertraagt VPN internet is eigenlijk geen goede vraag. Het gaat erom of jouw verbinding trager wordt. Dit kan soms het geval zijn. Dat komt natuurlijk doordat je een omleiding laat leggen. Je gaat via een andere server en je data moet versleuteld en weer geopend worden. Dit kan nu eenmaal zorgen voor wat vertraging. Dit hangt bijvoorbeeld ook af van de server waar je verbinding mee maakt. Er zijn heel veel verschillende servers van verschillende aanbieders. Dit kan dus betekenen dat je net de verkeerde te pakken hebt waardoor je VPN internet vertraagt.

Snelste VPN

Je kan de vraag ook omdraaien. De vraag is dan niet vertraagt VPN internet, maar welke aanbieder is eigenlijk het snelst. Zo kan je namelijk zorgen dat je zo min mogelijk last van de vertragingen hebt. Bij sommige aanbieders merk je er zelfs bijna helemaal niets van. Het is bijvoorbeeld bekend dat Surfshark veel snelle servers te bieden heeft. Dat kan het dus heel aantrekkelijk maken. Of VPN internet vertraagt en in welke mate kan je afleiden uit de speedtests die gedaan worden. Wanneer je die doorneemt, kan je er zeker van zijn dat je de juiste aanbieder vindt die goed bij je past en lekker snel is.

De verschillen in snelheden

Of een VPN internet vertraagt is ook afhankelijk van het soort dienst. Zo zijn de gratis VPN’s over het algemeen wel wat langzamer dan de betaalde diensten. Zoals gezegd kan het ook per server verschillen. Servers die dichter bij je staan werken vaak sneller dan de servers die ver weg staan. Het is belangrijk om al dit soort zaken dus ook mee te wegen wanneer je op zoek gaat de beste VPN aanbieder die een goede prijs biedt. De verhouding tussen prijs en kwaliteit heeft vaak met de snelheid te maken. Een goede VPN vertraagt internet wel iets, maar dat is dan nauwelijks merkbaar.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.