VPN voor Gaming: De voordelen van het gebruik van een VPN tijdens het gamen

Home » VPN voor Gaming: De voordelen van het gebruik van een VPN tijdens het gamen

Een VPN, of virtueel privé netwerk, is een geweldige manier om je game-ervaring te verbeteren. Door een VPN te gebruiken, kun je verbinding maken met meer servers. Dit betekent dat je een lagere ping tijd en minder lag zult hebben. Bovendien kunnen VPN’s worden gebruikt om geo-blocked games te omzeilen. Als je een spel probeert te spelen dat niet beschikbaar is in jouw regio, kan een VPN je helpen om die beperkingen te omzeilen.

Is een VPN goed voor gamen?

Het gebruik van een VPN voor gaming kan je op verschillende manieren helpen door je internetverbinding te versleutelen en je IP-adres te verbergen, onder meer door toegang te verlenen tot verschillende servers, ping te verbeteren en lag te verminderen, en je te beschermen tegen DDoS-aanvallen.

Veel mensen gebruiken VPN’s om websites te deblokkeren, streaming content te bekijken, of verbinding te maken met hun werknetwerken. VPN providers zijn hun diensten ook gaan aanbieden aan gamers als een nieuwe markt.

Je kunt VPN-aanbieders tegenkomen die gewaagde beloften doen zoals het verlagen van de latentie, je toegang geven tot nog niet uitgebrachte spellen of spellen van buiten jouw locatie, enzovoort.

Wij van VPNscout.nl besloten deze beweringen te onderzoeken om na te gaan of ze echt zijn of dat gamers voor de gek worden gehouden.

Verlaagt een VPN jouw ping?

Omdat alle VPN’s je online verkeer omleiden via een proxyserver op afstand, zal een VPN ping-tijden of vertragingen niet verminderen. In feite zal de extra afstand die jouw verkeer moet afleggen in de meeste gevallen resulteren in een hogere ping.

Sommige providers bieden echter gespecialiseerde servers voor gaming aan die naar verluidt zijn geoptimaliseerd voor gamingverkeer. Dit zou kunnen helpen de ping-tijden te verminderen en de prestaties te verbeteren, maar we hebben deze beweringen niet kunnen verifiëren.

Is het mogelijk om geografisch beperkte games te deblokkeren met een VPN?

Door je ip adres te veranderen naar die van een ander land, kan een virtueel privé netwerk (VPN) toegang verschaffen tot informatie die niet toegankelijk is waar vanaf waar je woont. De meeste mensen gebruiken VPN’s om geografische beperkingen te omzeilen, zoals het buitenlandse aanbod van Netflix te kunnen kijken.

Vanwege licentieovereenkomsten hebben veel streamingsdiensten locatiegebonden inhoudsbeperkingen voor de films en series die je online mag bekijken. Veel multiplayer-spellen verdelen spelers bijvoorbeeld in geografische servers. Als je favoriete server in Europa staat, maar je in de Verenigde Staten bent, kunt je dus geen verbinding maken zonder een VPN.

Hetzelfde geldt als je een spel probeert te spelen dat in jouw land nog niet is uitgebracht.

Is het mogelijk om een Local Area Network (LAN) op te zetten met een gaming VPN?

Weet je nog dat je vroeger LAN-games speelde? Die zijn nog niet voorbij – bij veel games kun je pc’s en laptops nog steeds aan elkaar koppelen op een lokaal netwerk (LAN) en in dezelfde kamer spelen.

Je kunt VPN technologie gebruiken om een LAN op te zetten via het Internet met bepaalde tools zoals Hamachi. Als iedereen in jouw gaminggroep een van deze programma’s gebruikt, kan je een virtueel LAN creëren en je vrienden de mogelijkheid geven om overal ter wereld mee te doen.

Helaas bieden de meeste VPN’s geen LAN-mogelijkheden. Als je een VPN kunt vinden waarmee je virtuele LAN’s kunt opzetten, hebben jij en je gamevrienden geluk. De meeste consumenten VPN’s hebben echter geen LAN-modus. In dat geval zullen virtuele netwerken en gaming de gouden tijden van LAN-parties niet kunnen doen herleven.

Kan ik een VPN installeren op mijn Xbox of playstation?

Het installeren van een VPN op je spelconsole is mogelijk, maar het is niet zo eenvoudig als het installeren van een VPN op een pc of laptop. Je zult een router moeten gebruiken die VPN’s ondersteunt en vervolgens de instructies van je gekozen provider moeten volgen.

Zodra je je router hebt ingesteld, kun je je gameconsole verbinden met deVPN geschikte router en geniet van de voordelen van een VPN tijdens het gamen.

Moet ik me zorgen maken over mijn privacy bij het gebruik van een VPN voor gaming?

Wanneer je een VPN gebruikt, wordt je verkeer gecodeerd en via een externe server geleid. Dit betekent dat je internetprovider niet langer kan zien welke websites je bezoekt of wat voor gegevens je die je verstuurt en ontvangt.

Bovendien kan je Internet service provider jouw surfgegevens niet langer verkopen aan adverteerders.

Je moet er alleen wel rekening mee houden dat sommige VPN-aanbieders logs bijhouden van gebruikersactiviteiten. Dus als privacy voor jou een grote zorg is, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde provider kiest die een strikt no-logs beleid heeft.

Wat zijn de beste VPN’s voor gaming?

Om je op weg te helpen in je keuze voor de beste VPN voor gaming, hebben we bij VPNscout.nl een groot aanbod aan providers uitgebreid getest. Zo kan jij makkelijker een keuze maken.

Voor gaming zijn dingen als een snel verbinding, het serveeraanbod en de stabiliteit van de verbinding natuurlijk erg belangrijk. Uit onze uitgebreide test is onderstaande VPN provider als beste getest:

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.