Goedkoper games kopen met VPN

Home » Goedkoper games kopen met VPN

Echte gamers weten dat er niets beters is dan games met korting kopen. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je games goedkoper kunt kopen door een VPN te gebruiken. We zullen ook de legaliteit van het kopen van games in het buitenland met een VPN bespreken. Dus, of je nu geld wilt besparen op je volgende aankoop of gewoon meer wilt leren over gaming beveiliging, lees verder!

Wat is een VPN

Een VPN, of Virtual Private Network, is een tool waarmee je jouw IP-adres kunt veranderen en je internetverbinding kunt versleutelen. Dit betekent dat je verbinding kunt maken met servers in andere landen en toegang kunt krijgen tot websites die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in jouw regio. Als je bijvoorbeeld een spel wilt kopen dat alleen in de VS beschikbaar is, kunt je verbinding maken met een server in de VS om deze game alsnog aan te schaffen.

Hoe goedkoper games kopen met een VPN

Wanneer je verder kijkt naar het buitenland om games te kopen, kom je er al snel achter dat in veel landen games veel goedkoper zijn dan in Nederland. Maar helaas kan je deze games vanuit Nederland vaak niet kopen. Gelukkig is het gebruik van een VPN de oplossing.

Er zijn een paar stappen die je moet volgen om games goedkoper te kopen met een VPN.

1. Kies een betrouwbare VPN provider
De eerste stap is het kiezen van een betrouwbare VPN provider. Het is belangrijk dat je een provider kiest met een ruim aanbod aan servers wereldwijd. Zo kun je in veel verschillende landen games kopen.

2. Maak verbinding met het land waar je het spel wilt kopen
Wanneer je een VPN provider gekozen hebt en de VPN software hebt geïnstalleerd op je laptop of pc. Kun je verbinding maken met het land waar je het spel wilt kopen. Let er dus goed op voordat je een VPN aanbieder kiest, dat ze over een server in het juiste land beschikken.

3. Schaf de game aan
Nu je verbinding hebt gemaakt met de juiste server, kun je de game aanschaffen. Je zult zien dat het nu gewoon lukt om de game te kopen. De webshop of aanbieder van het spel zal namelijk denken dat je je in het juiste land bevindt doormiddel van de VPN.

4. Speel de game
Nu ben je klaar om de game te installeren en te starten met spelen. Let wel op. Sommige games die je online koopt worden geleverd doormiddel van een game key die je nog moet activeren. Lees verder als je wilt weten hoe je dit doet.

Buitenlandse game keys activeren met VPN

Veel games die je online koopt worden geleverd doormiddel van een game key die je vaak per email toegestuurd wordt. Deze game key is vaak regio gebonden om te kunnen activeren. Dit werkt dus vaak niet vanuit Nederland.

Als je een gamekey wilt activeren die je in een ander land hebt gekocht, moet je de volgende stappen volgen:

1. Controleer uit welk land de game key afkomstig is.
Kijk goed aan welk land de game key die je hebt gekocht gekoppeld is. Dit kun je lezen in de webshop waar je de key gekocht heb.

2. Maak verbinding met de juiste VPN server
Heb je bijvoorbeeld een game key uit Argentinië gekocht, dan zul je met jouw VPN software verbinding moeten maken met een server van dat land.

3. Activeer de key
Nu je verbinding hebt met je juiste land is het een kwestie van activeren van de key. Log in op jouw game account zoals Xbox Live, Playstation of ander game account. Vul vervolgens je game key in en je zult zien dat je key geactiveerd wordt. De gekochte game is nu toegevoegd aan je profiel.

Moet ik altijd een VPN verbinding aan hebben tijdens het spelen?

Wanneer je je buitenlandse game hebt aangeschaft is het meestal zo dat de game aan je profiel is toegevoegd. Je hoeft dan dus geen constante verbinding via VPN aan te laten staan. Wel raden we je het gebruik van een VPN aan om je online privacy te blijven beschermen.

Is het kopen van buitenlandse games met VPN legaal?

Er is geen wetgeving die het kopen van buitenlandse games met VPN verbied. Wel zijn er landen waar het gebruik van een VPN in het algemeen verboden is. Controleer dus altijd als je in het buitenland ben of je in het land waar je je bevindt legaal is om een VPN te gebruiken.

Waar kan ik buitenlandse game keys kopen?

Er zijn vele websites waar je buitenlandse game keys kunt kopen. Met even Googelen kom je meestal al een heel eind. Een aantal van de bekendste websites zijn G2A.com en Eneba.com.

Wat is de beste VPN provider voor het kopen van buitenlandse games

Voor het kopen van buitenlandse games is het belangrijk dat je een VPN aanbieder kiest met een groot aanbod aan servers wereldwijd. Het kan namelijk nogal eens verschillen in welk land een game het goedkoopst is.

Bij VPNscout.nl vergelijken we dagelijks een groot aanbod aan VPN providers. Uit onze testen is onderstaande provider als beste getest voor het kopen van buitenlandse games:

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Conclusie

Games kopen in andere landen kan dus vaak goedkoper zijn, maar het is niet altijd gemakkelijk. Met een VPN kun je het makkelijker maken door je locatie te spoofen naar het land waar het spel het goedkoopst is. Niet alle games worden geleverd met een activeringssleutel, maar voor degenen die dat wel doen, weet je nu hoe je deze kunt activeren.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.