Is een VPN legaal?

Home » Is een VPN legaal?

Is VPN legaal om te gebruiken in Nederland? Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken. Je kan in Nederland zonder problemen een abonnement afsluiten, alles installeren en vervolgens gebruik te maken van de diensten. Op die manier kan dus gewoon veilig online. Het is wel heel fijn om te weten dat je gewoon veilig online kan gaan door gebruik te maken van deze diensten. In Nederland is VPN dus legaal. Het is echter wel ook goed om te weten hoe dat verder op de wereld geregeld is. De diensten zijn immers vaak internationaal.

Gebruik van VPN

Is VPN legaal buiten Nederland? Dat hangt af van de plek waar je bent. In vrijwel alle landen op de wereld mag je gebruikmaken van de diensten. Er zijn overal op de wereld servers te vinden. Het is dus niet alleen in Europa en Noord-Amerika zo dat je ermee kan werken. Ook in bijvoorbeeld Afrika, Azië en Zuid-Amerika wordt er voor het overgrote deel geen probleem van gemaakt. Dat kan dus heel handig zijn. Door VPN legaal te maken wordt het voor gebruikers veel gemakkelijker om bijvoorbeeld Netflix in andere landen te kijken. Dat maakt het dus ook aantrekkelijk.

Is VPN probleemloos te gebruiken?

De vraag is VPN legaal komt natuurlijk niet uit het niets. Veel consumenten vragen zich af of dit wel allemaal zomaar mag. Je gaat toch tegen bepaalde wetten en regels in wanneer je ermee aan de slag gaat. Zo kan je bijvoorbeeld geografische blokkades ontwijken. Ook krijg je de mogelijkheid om illegale content te downloaden. Bedenk je dan dat de content illegaal is. Wel is VPN legaal. Dus het gebruik van de dienst op zich is het probleem dan ook niet. Dit verschil is dus wel goed om in de gaten te houden wanneer je ermee aan de slag gaat.

Wat kan je ermee?

De vraag of VPN legaal is komt natuurlijk ook doordat veel mensen niet weten wat ze ermee kunnen. Dan is het dus ook goed om eens te bekijken hoe dat precies in elkaar zit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met VPN veilig op internet kan. De data die je uitstoot wordt versleuteld zodat alleen jij en de website waar je naartoe surft het kunnen lezen. Het is dus een manier om je privacy te beschermen. Dat maakt ook direct duidelijk waarom VPN legaal is in de meeste landen. Je hebt gewoon recht op privacy en deze software helpt daarbij.

Is VPN illegaal?

Je kan de vraag ook omdraaien: waar is VPN illegaal? Er zijn ook landen waar ze niet willen dat je de diensten gebruikt. Het is niet gek dat dit juist ook de landen zijn waar censuur en totalitair beleid normaal zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan China, Rusland, Belarus, Noord-Korea, Oeganda, Irak en Iran. Pas daar dus ook wel goed mee op, want op die manier kan je alsnog in de problemen komen. Dat wil je natuurlijk niet. Dat neemt niet weg dat VPN legaal is in eigen land. Daar gaat het uiteindelijk om.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.