Instellen VPN

Home » Instellen VPN

Het instellen van een VPN is een belangrijke zaak. Het is natuurlijk fijn wanneer je de software of app op je device hebt, maar als je deze niet goed hebt ingesteld, dan heb je er nog niet veel aan. Het instellen van VPN gaat per apparaat net even anders, dus het is belangrijk om je ook nog even in wat specifieke zaken voor jouw apparaat te verdiepen. Het is echter wel gewoon mogelijk om ook gewoon aan de hand van enige algemene kennis al een heel eind te komen. Zo kan je voor al je devices zorgen dat je optimaal plezier ervan hebt.

Voor alle soorten devices

Het instellen van VPN kan op alle soorten devices. Je kan bijvoorbeeld met je pc of laptop aan de slag. Ook kan je op een tablet of smartphone met Android je VPN goed instellen. Zoals dat ook geld voor iPads en iPhones. Er zijn ook hele andere soorten apparaten waar je de app of software op kan zetten. Denk dan aan een router, een chromecast of een Smart TV. Zoals gezegd zijn de instellingen voor elk soort apparaat net even anders, dus het is wel altijd aan te raden om even naar specifieke aanwijzingen voor het instellen van VPN te kijken.

VPN instellen mobiele telefoon

Een VPN instellen op mobiele telefoon is waarschijnlijk toch wel het belangrijkst. Wat je dan doet is het downloaden van de app van de provider waar je een abonnement hebt afgesloten. Je kan de app op de website of in de appstore vinden. Vervolgens kan je in je instellingen alle zaken regelen. Vaak is het bijvoorbeeld nodig om de encryptie op de hoogste stand te zetten. Dit is namelijk 256-bits, maar dit is vaak niet de manier waarop dit in de standaardinstellingen staat. Instellen van een VPN is dus wel iets wat je altijd even moet doen.

Afhankelijk van het apparaat

Instellen van een VPN op specifieke apparaten is vaak wat lastiger. Het is dan belangrijk om te bekijken hoe je dit aanpakt. Denk bijvoorbeeld aan je router. Daarvoor moet je specifieke dingen doen. Dat geldt ook voor je smart tv. Dat komt onder andere doordat je er natuurlijk meer op de bescherming leunt, dan op het anoniem surfen op internet. Dit betekent dus ook dat dit goed geregeld moet zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je apparaten geschikt zijn om met OpenVPN als protocol te werken.

De juiste VPN kiezen

Instellen van een VPN hangt ook af van de provider waar je mee werkt. Daar zijn er steeds meer van op de markt. Dat betekent dus ook dat je er goed aan doet om te bekijken bij welke VPN je de beste gebruiksvriendelijkheid hebt. Wanneer het een app is die gemakkelijk te gebruiken is, dan is het immers ook zo dat je net wat gemakkelijker kan zorgen dat het instellen van de VPN goed gebeurt. Je kiest immers voor het gebruik omdat je veilig en anoniem wilt zijn, dus dan moet je ook wel kunnen zorgen dat dit het geval is.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.