Wat is Smart DNS en de verschillen met VPN

Home » Wat is Smart DNS en de verschillen met VPN

Smart DNS is een technologie die wordt gebruikt om geografische beperkingen op inhoud te omzeilen. Als u bijvoorbeeld een Amerikaan bent die in Europa woont en Amerikaanse Netflix wilt bekijken, kunt u Smart DNS gebruiken om het te laten lijken alsof u nog steeds in de VS bent. Het is ook een geweldige manier om uw online beveiliging te verbeteren door uw locatie te verbergen. In dit artikel leggen we uit wat Smart DNS is en hoe het werkt.

Hoe werkt smart DNS?

Smart DNS werkt door je DNS-query’s om te leiden via een server op een andere locatie. Hierdoor verandert jouw schijnbare locatie en krijgt je toegang tot inhoud die normaal beperkt zou zijn. Zo kun je dus content bekijken die normaal voor jouw locatie/land niet beschikbaar is.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een DNS. Het belangrijkste voordeel is dat je toegang krijgt tot inhoud die normaal beperkt is door jouw locatie. Dit kan uiterst nuttig zijn als je inhoud met regiocontrole wilt bekijken, zoals Amerikaanse Netflix of BBC iPlayer. Smart DNS is ook een geweldige manier om uw online beveiliging te verbeteren. Door jouw locatie te verbergen, kun je het hackers moeilijker maken om jou als doelwit te kiezen. En omdat Smart DNS je verkeer niet versleutelt, is het over het algemeen sneller dan VPN’s, die je verkeer wel versleutelen.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn een paar nadelen aan het gebruik van een DNS. Een ervan is dat het niet je verkeer versleuteld zodat je ISP nog steeds kan zien wat je doet. Een ander probleem is dat het door sommige websites kan worden geblokkeerd. En ten slotte wordt het niet zo breed ondersteund als VPN’s. Maar over het algemeen is Smart DNS een geweldige manier om je online beveiliging te verbeteren en toegang te krijgen tot inhoud met regio beperkingen.

Wat is het verschil tussen smart DNS en VPN?

Smart DNS en VPN zijn twee verschillende technologieën die kunnen worden gebruikt om je online beveiliging te verbeteren en toegang te krijgen tot inhoud met regio beperkingen. Een DNS versleutelt je verkeer niet zoals VPN’s dat doen, maar het is over het algemeen sneller. VPN’s worden breder ondersteund dan Smart DNS, maar ze kunnen trager zijn. Over het algemeen hebben beide technologieën hun voor- en nadelen, dus het is aan jou om te beslissen welke het beste bij je past.

Ondersteuning smart dns door VPN providers

Tegenwoordig is het zo dat veel VPN providers ook een smart DNS verbinding aanbieding. Gaat het je dus alleen maar om regio geblokkeerde content streamen, dan is Smart DNS een prima oplossing omdat het vooral heel snel is. Wil je ook echt dat je verkeer versleuteld wordt en je dus veilig online bent, kies dan voor een VPN verbinding. Tegenwoordig zijn VPN verbinden ook erg snel en zul je hier nauwelijks iets van merken. Deze raden we je dan ook te gebruiken.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.