VPN installeren op je thuisnetwerk

Home » VPN installeren op je thuisnetwerk

Wat is een VPN en waarom zou je er een willen installeren op je thuisnetwerk?

Een VPN, of Virtual Private Network, is een dienst waarmee je verbinding kunt maken met het internet via een server die wordt beheerd door een VPN aanbieder.

Als je deze server gebruikt, wordt je verbinding versleuteld en wordt jouw IP-adres verborgen. Dit houdt in dat uw internetactiviteiten, met inbegrip van je internetprovider en eventuele overheidsinstanties die jouw surf gewoonten willen afluisteren, voor nieuwsgierige ogen verborgen zullen blijven.

Hoe installeert je een VPN op je thuisnetwerkrouter of computer?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je een VPN op jouw thuisnetwerk kunt installeren. Je kunt een VPN-client op je computer installeren, of je kunt een VPN op je router installeren.

Als je een VPN-client op je computer wilt installeren, is het proces relatief eenvoudig. Je hoeft alleen maar de VPN-clientsoftware te downloaden en te installerenen dan verbinding maken met de VPN-server.

Als je een VPN op je router wilt installeren, is het proces een beetje ingewikkelder. Maar het is nog steeds niet zo moeilijk, het proces verschilt een beetje per VPN aanbieder. Het beste wat je dus kunt doen is even de tutorial volgen op de website van de VPN aanbieder waarbij jij een abonnement afgesloten hebt.

Zodra je een VPN hebt geïnstalleerd op je router of computer, kun je het gebruiken omverbinding te maken met het internet. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met de VPN-server en dan surfen op het web zoals je normaal zou doen.

Wat zijn enkele van de voordelen van het gebruik van een VPN op je netwerk?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een VPN op je thuisnetwerk. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat een VPN je kan helpen uw privacy te beschermen. Als je in een land woont waar de overheid het internet censureert, of als je ISP beperkingen heeft opgelegd over welke websites je kunt bezoeken, kan een VPN u helpen die beperkingen te omzeilen.

De belangrijkste reden om een VPN op je router in je thuisnetwerk te installeren is dat automatisch alle apparaten die verbinding maken met de router, gebruik maken van de beveiligde VPN verbinding. Dit betekent dat je met al je apparaten veilig kunt surfen en internetten. Het voordeel hiervan is dat je niet kan vergeten je VPN software op je laptop of smartphone apart aan te zetten.

Zijn er nadelen van VPN op je netwerk?

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van een VPN op jouw thuisnetwerk, zijn er ook een paar potentiële nadelen waar je je bewust van moet zijn voordat je beslist of je er zelf een installeert of niet

VPN’s kunnen helpen je privacy te beschermen en je in staat stellen veilig op het web te surfen, maar ze kunnen ook je internetverbinding vertragen. Bovendien, als je woont in een land waar de overheid het internet censureert, of als je internetprovider beperkingen heeft opgelegd over welke websites je kunt bezoeken, kan het gebruik van een VPN je in de problemen brengen met de autoriteiten. Gelukkig is dit in de meeste Europese landen niet het geval.

Voordat je besluit een VPN op je thuisnetwerk te installeren, moet je de risico’s en voordelen zorgvuldig tegen elkaar afwegen. Maar als je bezorgd bent over online privacy en veiligheid is een VPN zeker het overwegen waard.

Hoeveel kost het om een VPN op te zetten en te gebruiken op je thuisnetwerk?

Het opzetten van een VPN op je thuisnetwerk kan relatief goedkoop zijn, afhankelijk van de provider die je kiest. De meeste providers bieden een reeks abonnementen aan, met maandelijkse tarieven vanaf ongeveer €5,- per maand. Bovendien bieden veel providers kortingen aan voor abonnementen op langere termijn.

Wanneer je op zoek bent naar de beste VPN provider om te gebruiken in combinatie met het installeren in je thuisnetwerk, dan raden wij deze aan:

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.