Wat is een VPN logbeleid en waarom dit zo belangrijk is

Home » Wat is een VPN logbeleid en waarom dit zo belangrijk is

Wanneer je op zoek bent naar een VPN dienst, is één van de belangrijkste factoren om te overwegen het logbeleid van de provider. Veel mensen begrijpen niet wat dit betekent en gaan ervan uit dat alle VPN-aanbieders logs bijhouden van de activiteiten van hun gebruikers. Dit is gelukkig niet het geval. Er zijn verschillende soorten logbeleid, en het is belangrijk om er een te kiezen die helemaal geen logs bijhoudt. In deze blogpost bespreken we wat een VPN logbeleid inhoudt en waarom het zo belangrijk is om een provider te kiezen met een no log beleid.

Wat is een VPN logbeleid

Een VPN logbeleid is een verklaring van een VPN aanbieder over welk type logs zij bewaren en voor hoe lang. Er zijn drie hoofdtypes van logs: verkeerslogs, verbindingslogs en activiteitenlogs.

Wat zijn verkeerslogs

Dit zijn verslagen van de gegevens die door een VPN server passeren. Deze gegevens kunnen bezochte websites, IP-adressen en tijdstempels omvatten. Verkeerslogs of ook wel traffic logs genoemd, worden vaak gebruikt voor het oplossen van problemen en worden meestal na een bepaalde periode verwijderd.

Wat zijn verbindingslogs

Verbindingslogboeken bevatten informatie over wanneer een gebruiker verbinding maakt met en verbreekt van de VPN server. Deze logs kunnen ook de hoeveelheid gebruikte gegevens bevatten tijdens de sessie en het IP-adres van de gebruiker. Verbindingslogs worden gewoonlijk na een bepaalde periode gewist.

Wat zijn activiteitenlogboeken

Activiteitlogboeken bevatten informatie over wat een gebruiker doet terwijl hij of zij verbonden is met de VPN server. Deze gegevens kunnen omvatten welke websites werden bezocht, welke bestanden werden gedownload en welke acties werden ondernomen. Activiteitlogboeken worden meestal opgeslagen voor een langere tijd dan verkeers- of verbindingslogs.

Waarom is het belangrijk om een VPN provider te kiezen met een no log policy

Een no log policy is de enige manier om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet worden getraceerd of gemonitord. Als een VPN-provider logs bijhoudt, kunnen ze worden onderworpen aan dagvaardingen van de overheid of andere wettelijke verzoeken om informatie. Bovendien kunnen deze logs worden ingezien door de werknemers van de VPN-provider of verkocht aan derden. Kies een VPN provider die een strikt no log-beleid voert om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.

Logbeleid VPN aanbieder inzien?

Een van de beste manieren om te bepalen of een VPN aanbieder logs bijhoudt is het lezen van hun privacybeleid. Het privacybeleid vermeldt meestal het soort logs dat wordt bijgehouden en voor hoe lang. Als u niet zeker weet waar u het privacybeleid kunt vinden, kunt u het meestal vinden op de website van de provider.

Een andere manier om te bepalen of een VPN provider houdt logs is om contact op te nemen met hun klantenservice en te vragen. Veel VPN aanbieders hebben een live chat of e-mailondersteuning, en zij zouden u moeten kunnen vertellen of ze logs bijhouden.

De beste VPN provider met een strikte no-log policy

Vanuit VPNscout testen wij dagelijks verschillende VPN diensten. De VPN provider die bij ons als beste uit de test gekomen is en ook over een no-log policy beschikt is de volgende:

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Conclusie

In deze blogpost hebben we besproken wat een VPN logbeleid is en waarom het belangrijk is om een provider te kiezen met een no log beleid. We hebben ook informatie gegeven over hoe je kunt zien of een VPN provider logs bijhoudt. Nu weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van een VPN provider.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.