Waarom je het gebruik van gratis VPN’s het beste kunt vermijden

Home » Waarom je het gebruik van gratis VPN’s het beste kunt vermijden

Als het op online beveiliging aankomt, is niets belangrijker dan het gebruik van een VPN. Een VPN kan helpen jouw gegevens veilig te houden terwijl je op het web surft, en kan je zelfs helpen toegang te krijgen tot inhoud die in jouw land geblokkeerd is. Niet alle VPN’s zijn echter gelijk. In deze blogpost bespreken we de beperkingen van gratis VPN’s en waarom je ze het beste kunt vermijden. We zullen ook de voordelen van betaalde VPN aanbieders bespreken en waarom ze veiliger zijn. Blijf veilig online door een vertrouwde VPN-provider te gebruiken!

Waarom een gratis VPN vermijden?

Er zijn een paar redenen waarom gratis VPN’s niet zo veilig zijn als betaalde VPN aanbieders. Een van de belangrijkste is dat gratis VPN aanbieders vaak datalimieten hebben. Dit betekent dat je gegevens niet versleuteld zijn gedurende de hele tijd dat je online bent, wat je kwetsbaar maakt voor aanvallen. Bovendien hebben gratis VPN aanbieders vaak geen functies zoals een kill switch schakelaar, die je gegevens kan beschermen als je verbinding wegvalt. Tot slot hebben gratis VPN aanbieders vaak minder servers dan betaalde aanbieders, wat kan leiden tot tragere snelheden en meer downtime.

Beperkingen met streaming diensten

Een ander nadeel van gratis VPN’s is dat ze vaak niet werken met streamingsdiensten zoals Netflix of Disney plus. Dit komt omdat deze diensten geavanceerde technologieën gebruiken om VPN’s te blokkeren. Als je content van een van deze diensten probeert te streamen, en je VPN werkt niet, dan zul je niet in staat zijn om te kijken. Betaalde VPN aanbieders hebben doorgaans servers die speciaal zijn geconfigureerd om met streamingsservices te werken, dus je zult zonder problemen kunnen kijken.

Waarom betaalde VPN’s veiliger zijn

Zoals we eerder hebben besproken, zijn er een paar redenen waarom betaalde VPN’s veiliger zijn dan gratis VPN’s. Ten eerste hebben betaalde providers vaak geen datalimieten, wat betekent dat je gegevens altijd versleuteld zijn. Daarnaast hebben betaalde providers meestal meer functies, waaronder een kill switch en servers die speciaal zijn geconfigureerd voor streamingsdiensten. Tot slot zijn betaalde providers waarschijnlijk betrouwbaarder en hebben ze minder downtime.

Als je op zoek bent naar online beveiliging, kan je dus het beste gratis VPN’s vermijden en in plaats daarvan kiezen voor een betaalde provider. Betaalde aanbieders bieden meer functies, een grotere betrouwbaarheid en een betere beveiliging, zodat je er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig zijn wanneer je op het web surft.

Kies een betrouwbare VPN aanbieder en gratis VPN vermijden

Wanneer je op zoek ben naar een betrouwbare betaalde provider, kijk dan een naar de door ons best geteste VPN aanbieders. Onze security experts testen dagelijks verschillende VPN’s om jou te helpen de beste te kiezen.Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.