Wanneer een VPN gebruiken?

Home » Wanneer een VPN gebruiken?

Wanneer is een VPN gebruiken een goed idee? Er zijn verschillende redenen voor aan te voeren waarom een VPN verstandig is om te gebruiken. De aanleiding om via deze verbinding je internet te gebruiken kan dan ook verschillen. Het is in ieder geval wel zo dat de consumenten die er eenmaal voor kiezen eigenlijk altijd online gaan met een VPN. Zij gebruiken hem dus vanaf dat moment altijd. Dat neemt niet weg dat er wel speciale redenen zijn om voor een VPN te kiezen.

Is VPN aan te beleven?

Wanneer VPN gebruiken voor jou normaal wordt, zie je pas wat de voordelen ervan zijn. Daarom zal je ook merken dat de mensen die het gebruiken een VPN aan te bevelen vinden. Dat komt doordat de manier waarop je internet gaat gebruiken ineens heel anders wordt. De bedreigingen die er normaal gesproken zijn, worden dan ineens weggenomen omdat je veilig en anoniem online kan zijn. Dat is wel heel belangrijk.

Afschermen van IP-adressen

Wanneer VPN gebruiken normaal wordt, zal je merken dat je veel meer privacy hebt. Het is namelijk zo dat je een online-identiteit hebt. Dit is namelijk je IP-adres. Met de hulp van de diensten van de VPN-provider is het mogelijk om dit weg te nemen. Zo kunnen je gedragingen online dus niet aan je adres en je device worden gekoppeld. Niemand wie of waar je bent. Dat is dus een reden om de dienst te willen inschakelen. Ook al doe je hele normale dingen online.

Veiliger op elke plek

Een VPN gebruiken is een goed idee wanneer je veel onderweg bent. Dat komt omdat je een veilige verbinding kan leggen. Wanneer je bijvoorbeeld met je smartphone werkt, dan gebruik je vaak openbare netwerken. Dit maakt je echter ook kwetsbaar, want daar zitten bijvoorbeeld ook hackers. Die kunnen je echter niet meer raken als je een VPN gebruikt.

Streamen zonder beperking

Er zijn ook situaties wanneer VPN gebruiken je voordeel kan bieden. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je van streamen houdt. Veel diensten zijn in Nederland niet te krijgen door geografische beperkingen. Daardoor mis je veel moois. Door VPN te gebruiken kan je doen alsof je niet uit Nederland komt en kan je toch de content bekijken. Het is ook mogelijk om juist te doen dat je uit Nederland komt, zo kan je met een VPN sport kijken in het buitenland of gewoon de Nederlandse Netflix serie waar je mee bezig was.

Wapenen tegen censuur

Wanneer een VPN gebruiken normaal wordt, dan kan je ook merken dat je meer mogelijkheden hebt. Zo kan je bijvoorbeeld censuur en controle van overheden tegengaan. Ze kunnen je immers niet meer zien en volgen doordat je anoniem gemaakt wordt met de VPN. Vooral totalitaire overheden kunnen je daardoor niets meer doen. In die landen is VPN gebruiken overigens wel illegaal, daar moet je dus wel even goed op letten. In Nederland is het gebruik van VPN legaal.

Allerlei andere voordelen

Er zijn ook nog allerlei andere voordelen wanneer je VPN gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden via torrents. Dit is eigenlijk strafbaar, maar kan anoniem dankzij VPN. Ook kan je bijvoorbeeld zorgen dat bedrijven als Google en Facebook je niet meer kunnen volgen en je data kunnen misbruiken om aan te verdienen, lees hier meer over social media en VPN. Dit zijn dus allemaal voordelen wanneer VPN gebruiken voor jou normaal wordt.

Aanbieding:
Vanaf €3.49 per maand
Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.