De beste tips om geld te besparen met een VPN

Home » De beste tips om geld te besparen met een VPN

Een VPN kan een geweldige manier zijn om geld te besparen. In deze blogpost bespreken we de beste tips over hoe je geld kunt besparen met een VPN provider. Of je nu geld wilt besparen op je maandelijkse internetrekening of games met korting wilt kopen, een VPN kan je helpen! Laten we eens kijken naar manieren waarop je kunt beginnen met geld besparen vandaag met een VPN.

Wat is een VPN

Een vpn, of virtual private network. Dit is een dienst die een beveiligde verbinding over het internet tot stand brengt tussen jouw apparaat en een VPN server, lees hier meer over wat is een VPN. Dankzij deze verbinding kun je veilig surfen op het internet en toegang krijgen tot inhoud die in jouw locatie mogelijk is geblokkeerd. Bovendien kunnen VPN’s worden gebruikt om uw privacy en veiligheid online te beschermen. Buiten ervoor te zorgen dat je dus veilig en privé online bent, kan je dus ook daadwerkelijk geld besparen door een VPN te gebruiken.

Tip 1: Goedkoper online shoppen met VPN

Wist je dat je geld kunt besparen bij het online winkelen door een VPN te gebruiken? Dat klopt, een VPN kan je helpen goedkopere prijzen te krijgen voor artikelen van over de hele wereld. Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Wanneer je online winkelt, maakt jouw computer of smartphone verbinding met de website die je aan het bezoeken bent. Deze verbinding wordt meestal gemaakt via je internetprovider, die jouw locatie kan verraden. Door een VPN te gebruiken, kun je verbinding maken met een server in een ander land waar de prijzen voor de artikelen die je wilt kopen misschien goedkoper zijn. Als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten woont en een artikel uit Japan wilt kopen, kun je verbinding maken naar een VPN server in Japan en het item tegen een Japanse prijs krijgen. Dit komt omdat VPN’s jouw locatie kunnen veranderen, zodat het lijkt alsof je in het land bent waar de VPN server zich bevindt. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op artikelen die u online wilt kopen! Ben je op zoek naar het goedkoper kunnen kopen van games? Lees dan ook onze blog post over hoe je goedkoper games kunt kopen met een vpn.

Tip 2: korting op vluchten en vliegtickets met een VPN

Wat veel mensen niet weten is dat je vaak je vliegtickets ook goedkoper kunt kopen door een VPN te gebruiken. Zo kan een VPN je dus helpen geld te besparen op je volgende reis. We leggen je uit hoe dit werkt.

Wanneer je een vliegticket koopt of een vlucht boekt, maakt jouw computer of smartphone verbinding met de website van de luchtvaartmaatschappij en verzendt jouw locatie. De luchtvaartmaatschappij toont je dan ticketprijzen die specifiek zijn voor jouw locatie. Echter, door gebruik te maken van een VPN en verbinding te maken met een server in een ander land, kun je de website van de luchtvaartmaatschappij laten denken dat je ergens anders gevestigd bent. Dit kan soms resulteren in goedkopere vluchtprijzen! Bijvoorbeeld, als je in Australië woont en naar Los Angeles wilt vliegen kun je misschien een goedkopere vlucht krijgen door verbinding te maken met een VPN-server in de Verenigde Staten en van daaruit vluchten te zoeken.

Tip 3: Goedkoper hotels en auto’s boeken met VPN

Een VPN kan je helpen goedkopere prijzen te krijgen voor hotels en auto’s van over de hele wereld. We bespreken hoe dit werkt en laten je zien hoe je geld kunt besparen op je volgende reis. Het principe werkt eigenlijk precies hetzelfde als met het boeken van vluchten.

Wanneer je een hotelkamer boekt of een auto huurt, geeft je computer of smartphone jouw locatie door aan de website. De website toont dan prijzen voor hotels en auto’s die specifiek zijn voor deze locatie. Door een VPN te gebruiken en verbinding te maken met een server in een ander land, kun je de website laten denken dat u zich ergens bevindt anders. Dit kan leiden tot goedkopere prijzen voor hotels en auto’s! Als je bijvoorbeeld in Frankrijk woont en een hotelkamer in Spanje wilt boeken, kun je misschien goedkoper uit zijn door verbinding te maken met een VPN-server in Spanje en van daaruit de kamer te boeken. De prijzen voor een lokaal geboekt hotel liggen meestal namelijk goedkoper dan wanneer je vanuit een ander land boekt.

Tip 4: Korting op streaming diensten als Netflix

Zelfs je abonnementskosten op streaming diensten als Netflix of Disney plus kunnen omlaag wanneer je een VPN gebruikt. Netflix is een geweldige manier om films en tv-programma’s te bekijken, maar de kosten voor een abonnement zijn in Nederland veel duurder dan in het buitenland. Door een VPN te gebruiken, kun je geld besparen op jouw Netflix-abonnement. Hier is hoe:

Netflix biedt verschillende abonnementsplannen, afhankelijk van waar je woont. Het goedkoopste Netflix-abonnement in de Nederland kost bijvoorbeeld € 7,99 per maand. Hetzelfde abonnement in Peru kost € 5,22 euro per maand, dat is ruim 34% duurder! Als je een vpn gebruikt en verbinding maakt met een server in de Peru, kun je het goedkopere Netflix abonnement afsluiten. Op deze manier kun je geld besparen op je maandelijkse Netflix rekening.

Conclusie

Het gebruik van een VPN is buiten je online privacy verbeteren, dus ook een goede manier om geld te besparen op verschillende artikelen die je online wilt kopen. Door verbinding te maken met een VPN-server in een ander land, kunt je vaak goedkopere prijzen krijgen voor vluchten, hotels en auto’s. Bovendien bieden sommige streamingdiensten zoals Netflix verschillende abonnementsplannen, afhankelijk van jouw locatie. Echter, door gebruik te maken van een VPN kunt u dit omzeilen en geld besparen op uw maandelijkse abonnementskosten. Dus, als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen, is het gebruik van een VPN zeker het overwegen waard!Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.