Hotspot Shield
3.8/5

Hotspot Shield

Vanaf €7.99 per maand. Krijg 38% korting als je voor 1 jaar betaalt.
Home » Hotspot Shield

Hotspotshield is één van de meest gekozen VPN-providers. Dat komt voor een deel doordat het ook al heel lang actief is. Het begon in 2008 al met het aanbieden van diensten. Dit is natuurlijk wel heel belangrijk, omdat dit ook iets zegt over de kwaliteit die het blijkbaar biedt aan de klanten.

Gebruiksgemak

Om te genieten van de voordelen van de diensten van Hotspot Shield is het belangrijk dat het gemakkelijk te gebruiken is. In dat opzicht zijn zaken als gemakkelijk een abonnement afsluiten en betalen, maar ook het installeren en instellen van belang.

Een abonnement afsluiten

Wie een abonnement bij Hotspot Shield wil afsluiten doet dat online. Daar kan je dan direct meerdere opties vinden, één van die opties is gratis. Dat betekent dus dat je er direct mee aan de slag kan. Dit is wel heel aantrekkelijk, want veel gemakkelijker dan dit zal je het waarschijnlijk niet snel ergens vinden als je een VPN gaat afsluiten.

De VPN van Hotspot Shield is bovendien ook nog eens relatief lang uit te proberen. Deze provider biedt immers een 45 dagen geld terug garantie aan de gebruikers. Dat is dus wel heel lekker.

Betaalmogelijkheden

Zoals gezegd is er een optie Hotspot Shield free, die kost dus niets. Wanneer je één van de andere opties kiest, dan kan je afrekenen door gebruik te maken van een creditcard of van PayPal.

Installatie Hotspot Shield en beschikbare platforms

Hotspot Shield VPN is op allerlei platforms te installeren. De software is er voor bijvoorbeeld Windows en MacOS, maar ook voor mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android. Bovendien kan je vijf gelijktijdige verbindingen aanleggen wanneer je ermee aan het werk bent.

Windows

Hotspot Shield werkt heel simpel met Windows. Op de website kan je vinden welke app je moet hebben en deze dan ook direct downloaden. Het is belangrijk dat jouw Windows wel ook een beetje up-to-date is. Daardoor zal de software namelijk ook alleen maar beter werken wanneer je deze hebt geïnstalleerd.

Je kan na het downloaden en installeren zelf veel zaken handmatig instellen. Zo sluit alles helemaal aan op de wensen en eisen die je hebt.

Mac OS

Met je Hotspotshield account is het ook gemakkelijk om de app voor Mac OS te installeren. Op de website van de aanbieder kan je alles vinden wat je nodig hebt en dit ook direct downloaden. Volg je de stappen zoals aangegeven, dan kan je al snel veilig online gaan.

De software voor Mac OS is ook net wat meer geschikt voor de meer recente versies van dit besturingssysteem.

iOS iPhone & iPad

Het gebruik van Hotspot Shield op mobiele apparaten kan met de app die voor iOS geschikt is. Het voordeel daarvan is dat je dan dus je iPhone of iPad helemaal veilig kan maken voor allerlei vormen van online gebruik.

De app voor iOS lijkt heel erg op hoe je met andere apps op je mobiele apparaten werkt. Dat is dus lekker gemakkelijk.

Android

Sommige mobiele apparaten hebben Android als besturingssysteem en ook dan is het gemakkelijk om te zorgen dat je met Hotspotshield VPN op een geschikte manier beveiligd wordt. De mogelijkheden zijn  vooral goed geschikt voor de wat latere versies van dit systeem. Daarmee kan je een tablet of smartphone optimaliseren.

Ook streamen en gamen op mobiele apparaten met Android gaat veel gemakkelijker met deze VPN.

Linux

Dankzij de extensie voor hotspot shield voor opera is het een goede optie om ook op een Linux besturingssysteem met deze VPN-provider aan de slag te gaan. Ook wanneer je met Linux werkt wil je dat immers gewoon veilig doen. Daarnaast is je privacy natuurlijk ook heel belangrijk als je op deze manier kan werken. 

Let even op als je Linux en Hotspot Shield gaat combineren of het past bij de versie die je gebruikt.

Router

Nog niet zo lang geleden lagen er geen mogelijkheden. Google Hotspot shield echter tegenwoordig en je kan direct zien dat het mogelijk is om een app op je router te zetten. De kanttekening daarbij is dat je router wel goed op orde moet zijn. Die moet namelijk de app natuurlijk wel aankunnen. Zeker nieuwere modellen kunnen dit.

Wanneer je dit doet, dan sla je meerdere vliegen in één klap. Het is dan namelijk zo dat al je smartproducten beveiligd zijn in het netwerk van je router. Dat betekent dus dat je nog minder data deelt. Ook kan je makkelijker streamen en gamen op apparaten.

Wanneer je alles bij elkaar neemt, dan kan je stellen dat je dus wel heel gemakkelijk kan zorgen dat Hotspot Shield wordt geïnstalleerd. Ongeacht het soort device en het soort besturing dat je erbij gebruikt. Er is over nagedacht hoe dit simpel te houden is en hoe iedereen het kan begrijpen. Zo heb je er dus ook direct het nodige voordeel van.

Gebruiksgemak van de software

Ook het gebruik van de app zelf is heel fijn. Je kan heel simpel bepalen welke server je wilt gebruiken en dan direct de juiste verbinding leggen. Zo kan je je data afschermen en heb je zelf meer vrijheid online.

Privacy en veiligheid van Hotspot Shield

Wanneer je met een goede VPN-provider werkt, dan kan je zeker zijn dat je privacy goed gewaarborgd wordt. Het is wel altijd belangrijk om te bekijken welk beleid gevoerd wordt.

Logbeleid en privacy

Als het gaat om het logbeleid van Hotspot Shield, dan is daar wel iets op aan te merken. Deze provider houdt namelijk wel wat gebruikerslogs bij. Wanneer die beschermd zouden blijven, dan hoeft er niet veel aan de hand te zijn. Dit weet je als gebruiker echter nooit. Het kan dus in de toekomst best zo zijn dat jouw gegevens toch in de handen van een derde partij komen.

Hotspot Shield encryptie

Hotspotshield pakt de zaken net wat anders aan dan de vele concurrenten. Dat komt omdat er bijvoorbeeld met een eigen soort protocol wordt gewerkt. Daardoor is het niet goed te zeggen hoe met encryptie wordt omgegaan.

Dat neemt niet weg dat er wel een goede mate van bescherming en veiligheid wordt geboden. Daarom is het dus niet zo dat je je hoeft te laten af te schrikken door het protocol dat wordt gebruikt door deze provider. Het is nog altijd zo dat jouw data in principe veilig is en er niet zomaar door iedereen in gekeken kan worden. Dit geeft je dus ook de nodige rust.

Protocollen

  • Katapult Hydra is het protocol waarmee gewerkt wordt door de aanbieder. Dit is een heel ander systeem dan alle concurrenten inzetten om de consumenten mee te beschermen. Het is echter wel zo dat de beveiliging er goed mee op orde te brengen is.

Snelheid en serveraanbod

De snelheid van Hotspot Shield is één van de punten waarop het de concurrenten op het gebied van VPN verslaat. Of het nu om specifieke zaken gaat, of om het doen van alledaagse dingen. Met VPN blijft je snelheid bijna gelijk aan een verbinding zonder VPN, het vertraagt het internet niet. Daardoor is het dus geen probleem om deze verbinding te gebruiken als je online wilt gaan om eigen dingen te doen.

Er zijn voldoende servers te vinden. Daardoor kan je altijd gemakkelijk een verbinding maken en online gaan. De ene server is wel sneller dan de andere.

Prijs abonnementen

Aan de ene kant is er de gratis app van Hotspot Shield, dus die is lekker voordelig. Kies je voor een premium of family abonnement, dan ben je wel direct flink duurder uit. Aan de andere kant is het zo dat je wel met een bekend bedrijf werkt. Lees hier meer over de kosten van een VPN.

Klantenservice en support

Ook kan je zeker zijn dat je goede hulp krijgt als je dat nodig hebt.

Conclusie Hotspot Shield review

De VPN dienst Hotspot Shield is een duurdere maar veel gekozen oplossing om veilig en anoniem online te zijn. Hotspot Shield begon in 2008 en is sinds die tijd onwijs gegroeid als onderdeel van AnchorFree. Hotspot Shield heeft geen invloed op de snelheid van het internet na het maken van een VPN verbinding. Echter is er op de veiligheid en het logbeleid wel wat aan te merken door een aantal consumenten.

Aanbieding:
Vanaf €7.99 per maand
Krijg 38% korting als je voor 1 jaar betaalt.
4.0
Veiligheid
4.0
Snelheid
4.0
Gebruiksgemak
3.0
Klantenservice
3.8 Eindbeoordeling


Beste VPN providers
NordVPN

Vanaf €3.49 per maand. Krijg 52% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Surfshark

Vanaf €2.37 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.

Atlas VPN

Vanaf €1.81 per maand. Krijg 81% korting als je voor 2 jaar betaalt.